Barça i Madrid protagonitzen aquest vespre la batalla final pel títol de Lliga. Una pugna cos a cos que tots dos equips han mantingut durant tota la temporada i que, arribant a l'últim partit, afronta amb avantatge el conjunt madrileny després de guanyar dimecres el duel endarrerit contra el Celta. Els blancs en fan prou amb un empat a La Rosaleda per ser campions. El Barcelona està obligat a sumar els tres punts en la visita de l'Eibar al Camp Nou i a esperar una derrota del Reial Madrid a Màlaga, si vol revalidar el títol. L'acció comença a les 20.00, per beIN LaLiga (el Barça) i Movistar Partidazo (el Madrid).

Tot passa per sumar els tres punts davant l'Eibar i que l'equip entrenat per Zinedine Zidane perdi a La Rosaleda, un escenari que recorda el que ja va succeir en les temporades 1991-92 i 1992-93, quan el Reial Madrid va caure en l'última jornada a Tenerife i, contra pronòstic, el Barça va afegir dos títols més en el seu palmarès. Dos antecedents que el tècnic blaugrana, Luis Enrique Martínez, va viure en primera persona vestit de blanc i que, 25 anys després, espera que es repeteixi en el seu últim partit assegut a la banqueta del Camp Nou.

L'asturià no podrà comptar amb els lesionats Mathieu, Aleix Vidal, Rafinha i Mascherano, si bé recupera Gerard Piqué, que ja ha superat els seus problemes estomacals, i Sergi Roberto, que es va perdre el partit de Las Palmas per sanció. Així, tot indica que el central català recuperarà el seu lloc en l'eix compartint parella amb Umtiti i secundat en els laterals per Roberto i Alba.

Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Ivan Rakitic són les apostes més probables al mig del camp, mentre que a la punta d'atac el trident que formen Messi, Luis Suárez i Neymar té la titularitat assegurada.

Mentre el Barcelona està molt fort i ha aconseguit sis victòries seguides en lliga, en el mateix nombre de jornades els d'Eibar només han aconseguit un triomf davant el Leganés (2-0), un empat amb l'Alabès (0-0) a Mendizorroza, mentre que han patit quatre derrotes davant del Betis (2-0) en el Benito Villamarín, l'Athletic (0-1) a Ipurua, l'Atlètic de Madrid (1-0) al Vicente Calderón, i l'Sporting de Gijón (0-1). Aquesta mala ratxa de resultats, i el fet que l'Eibar mai ha puntuat davant el Barcelona converteixen als locals en clars favorits. En el conjunt basc apunten a titulars els exjugadors del Girona Florian Lejeune i David Juncà.

Els focus apunten a Màlaga

L'estadi de La Rosaleda exercirà de jutge. De Tenerife a Màlaga. Del viscut dues temporades consecutives el 1992 i 1993 a l'Heliodoro Rodríguez López, amb dues Lligues que va deixar escapar el Reial Madrid i van prendre rumb a Barcelona, a La Rosaleda amb la mateixa situació. Dos madridistes a les banquetes. De Jorge Valdano a José Miguel González Míchel. El morbo està assegurat.

El Reial Madrid sortirà pel triomf ignorant l'opció de ser campió amb l'empat. Zidane apostarà per l'equip que ha fet el pas definitiu cap a la conquesta del títol. Amb Isco Alarcón ocupant el buit de Gareth Bale, la baixa del qual va permetre un canvi de sistema amb un quart migcampista que ha estat clau. Tant com el dolç moment golejador de Cristiano Ronaldo. Amb l'onze definit, les baixes de Pepe, Dani Carvajal i Bale, malgrat que tota la plantilla madridista va viatjar a Màlaga, l'únic canvi que pot introduir Zidane seria ficar Nacho de lateral dret per Danilo.