El FC Barcelona va finalitzar la primera part de la pretemporada després que, ahir al matí, Ernesto Valverde dirigís l'últim entrenament a la Ciutat Esportiva abans d'agafar un vol cap als Estats Unitats. La nota més destacada de l'entrenament matinal d'ahir va ser l'estrena del nou lateral dret, el portuguès Nélson Semedo, que va conèixer als seus companys i també les instal·lacions d'entrenament.

Fa una setmana que l'equip va iniciar la pretemporada a Sant Joan Despí, on Ernesto Valverde ja va poder comptar amb tots els seus jugadors, excepte dos internacionals que van participar a la Copa Confederacions, com són el portuguès André Gomes i l'alemany Marc ter Stegen, que s'uniran al grup després del viatge als Estats Units. Tampoc van viatjar els lesionats Deulofeu i Rafinha. En total, van agafar l'aviò per creuar l'Atlàntic tots els disponibles, entre els quals hi ha jugadors amb el seu futur per resoldre, com Douglas, Munir o Vermaelen i tres futbolistes del filial, els porters Ortolá i Ezkieta i el migcampista Aleñá. També va viatjar Neymar, que les últimes hores se l'ha relacionat amb el Paris Saint Germain, fet que el jugador encara no ha sortit a desmentir públicament.

En la seva setena estada als Estats Units, el Barça disputarà tres amistosos, corresponents a la International Champions Cup. El primer rival serà el Juventus (aquest dissabte), després jugarà contra el Manchester United (26 de juliol) i finalment el clàssic contra el Reial Madrid (29 de juliol), pocs dies abans de tornar-se a veure les cares a la Supercopa d'Espanya.