Ángel Nieto, «12+1» vegades campió del món de motociclisme, està ingressat en estat greu a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario d'Eivissa després de patir ahir al matí un accident en quad a la rotonda propera a la ITV, a Santa Gertrudis.

Segons van informar fonts de l'Ajuntament de Santa Eulària, els fets van passar a les 10.25 hores quan el quadricicle que conduïa Nieto i un altre turisme van col·lidir. A conseqüència d'això, Ángel Nieto va sortir disparat i va impactar contra el terra amb el cap. Els ocupants del turisme no van patir ferides i la conductora, que no s'hauria adonat que el quad estava frenant i el va tocar per darrere, va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia.

Una ambulància de la Unitat de Suport Avançat del 061 va traslladar Nieto a la Policlínica del Rosario, on va quedar en observació, en coma induït, a l'espera que li fes efecte la medicació i s'absorveixi el coagul. Tot i que d'entrada s'havia dit que l'havien operat, altres fonts ho negaven. El seu estat és «greu» però no crític, segons testimonis propers a la família.

Ángel Nieto té des de fa anys una casa a Eivissa, situada al terme municipal de Santa Eulària, on passa llargues temporades. És el pilot més premiat de la història del motociclisme espanyol, amb 12+1 títols (respectant la seva superstició). Nieto va guanyar 90 grans premis entre 1964 i 1986.