Tot just tres setmanes abans de començar la competició, la Federació Espanyola de Futbol va decidir fer públic el calendari de Segona Divisió B, que aquesta temporada, després de 14 anys, tornarà a comptar amb tres equips gironins, el Llagostera, l´Olot i el Peralada Girona B. Tots ells ja saben qui és el seu camí en una categoria difícil farcida d´equips històrics.

Per començar, tindran una primera jornada realment exigent. Un dels plats forts de la temporada per al Peralada Girona B el viurà a la primera jornada, quan rebrà la visita del Mallorca, recentment descendit de Segona. L´equip balear, entrenat per Vicente Moreno, comptarà amb futbolistes com Lago Júnior, Abdón Prats, Álex López o Raíllo, tots ells amb experiència al futbol professional. «Estem molt contents d´estar a la categoria davant equips tan bons i importants», va recalcar Ivan Hammouch, la mà dreta de Quique Cárcel a la direcció esportiva del Girona.

El primer desplaçament serà al camp del Mestalla i per acabar la temporada, el conjunt xampa­nyer rebrà a casa a mitjans de maig un dels nou ascendits, el Formentera. També haurà de picar pedra en el primer partit de la temporada l´Olot. En el retorn a la categoria de bronze, el conjunt entrenat per Martín Posse visitarà el Rico Pérez d´Alacant per jugar contra l´Hèrcules. «Hem d´anar-hi amb il·lusió i amb humilitat, però segurs de les nostres possibilitats», remarcava el secretari tècnic del conjunt olotí, Sergi Raset. El primer partit a casa serà contra el Sabadell, per després veure´s les cares amb Badalona i el filial del Saragossa. Per acabar la temporada, els de la Garrotxa rebran la visita a l´estadi de l´Elx.

Finalment, el Llagostera debutarà al municipal llagosterenc davant un altre dels equips punters de la categoria, l´Alcoià. «És important començar la lliga a casa, que és on ens hem de fer molt forts», destacava el tècnic blaugrana Òscar Álvarez. El primer desplaçament dels blaugrana serà a Cornellà, rival amb el qual s´hauran enfrontat dies abans en pretemporada. Per tancar la lliga, el Llagostera visitarà el camp de l´Hèrcules.

Sis derbis de màxima emoció

El primer enfrontament entre gironins arriba ben aviat, a la cinquena jornada, amb el duel entre el Peralada Girona B i l´Olot. Poques setmanes després, a la jornada 10, serà el Llagostera qui visiti Olot i finalment, el duel entre peraladencs i llagosterencs serà a les jornades 14 i 33.