Llorenç Biargé va anunciar ahir, al costat del director esportiu, Pere Puig, i del director general, Xavi Fernández, que deixa la presidència de l'Uni Girona després de 12 anys. El comiat del fins ara màxim dirigent va omplir la sala de premsa de Fontajau en un emotiu acte. El projecte, que va néixer a finals de 2005 a partir de la unió entre el Vedruna i el Santa Eugènia, quan en aquells temps, el bàsquet femení no vivia precisament el seu millor moment a la ciutat, ha crescut fins al punt de consolidar l'Uni com una entitat amb una forta penetració social, amb més de 1.300 abonats. També han arribat molts èxits esportius, tant a la base com al primer equip, campió de la Lliga Femenina el 2015 i subcampió les dues darreres edicions. Unes fites que el president sortint, un dels impulsors de l'entitat, sempre s'havia mostrat convençut d'aconseguir, fins i tot, quan ningú ho creia possible.

L'anunci de la sortida de Biargé arriba coincidint amb el final del mandat i la convocatòria d'eleccions per a finals d'agost. Ara el club obrirà un període de reflexió per determinar quines persones de l'actual directiva seguiran i qui vol entrar-hi de nou. El més probable és que no hi hagi votació i que es formi una única candidatura de consens. «Ha arribat l'hora de fer un pas al costat i deixar pas a noves persones que aportin noves idees», va apuntar l'empresari, que seguirà al club en la futura junta: «Jo sempre seré de l'Uni Girona. L'Uni és com la meva segona filla, i a les filles no se les abandona mai. Quan se'm necessiti per alguna cosa, jo sempre estaré al costat del club», va dir.

Biargé va fer un ampli agraïment a totes les persones que han passat per la directiva des de la fundació de l'Uni, als seus treballadors, a les institucions, als patrocinadors, als aficionats i als mitjans de comunicació. També va mostrar-se convençut que malgrat ser una clara alternativa al totpoderós Perfumerías Avenida a la Lliga espanyola, encara no s'ha tocat sostre. «Encara hi ha molt camí per endavant. Estem competint a la Lliga cada any amb un Perfumerías Avenida que té tres vegades més pressupost, però ve un moment de canvi, molt important, per al bàsquet femení. Hi ha clubs ACB interessats a implicar-se i tenir equip femení i això potenciarà el campionat. Si no augmentem el pressupost, voldrà dir que tindrem més competència en el futur».

La majoria de membres de la directiva van ser presents a l'acte, a la sala de premsa de Fontajau. També hi eren les jugadores Rosó Buch, Helena Oma i Laura Roig. Pere Puig, el director esportiu, considera que el llegat de Biargé és «haver demostrat que el bàsquet femení també pot omplir pavellons, donar espectacle i ser competitiu. Hem fet un gran pas endavant per l'esport femení». Per la seva banda, Xavi Fernàndez va dir que l'activitat el club seguirà segons els plans previstos i a partir d'ara una junta gestora agafarà el control directiu del club, fins a la nova elecció de president, que serà a finals del mes d'agost.