El derbi empordanès per excel·lència torna a aparèixer a les primeres de canvi. La temporada passada el primer derbi Figueres-Palamós va arribar en la primera jornada i enguany també ho fa ben d'hora, tot just en la segona data del campionat, i amb els equips en plena fase d'assimilació de conceptes.

El d'aquest diumenge (18.30) serà el primer dels dos únics derbis gironins a Tercera perquè a la Unió i el degà ja no els acompanyen l'Olot ni el Peralada a Segona B ni La Jonquera, a Primera Catalana.

Per sisena temporada consecutiva a Tercera Divisió hi haurà derbi empordanès i com ha succeït darrerament a una i altra banda hi ha un munt de cares conegudes que han vestit ambdues samarretes. El Figueres dirigit per l'ex defensa del degà, Narcís Pèlach Chicho compta amb fins a vuit ex-Palamós: Sergi Romero, Toni Cunill, Maik Molist, Ritxi Mercader, Martí Bartrina, Aleix Feixas, Joan Pons i Éric Pimentel.

A l'altra comarca, els baixempordanesos tenen a les seves files a quatre ex Figueres: Guillem Cornellà, Marc Bonaventura, Narcís Barrera i Marc Vilà. El polivalent futbolista de Tordera Narcís Barrera parla del partit davant un dels seus ex dient que un Figueres-Palamós «sempre és bonic i divertit de jugar i l'afrontem les dues plantilles amb ganes».