El Barça va guanyar ahir el Chelsea l Camp Nou (3-0) en la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions i va aconseguir el pas als quarts de final fent bo l´1-1 de l'anada i amb un Leo Messi centenari ja pel que fa a gols a la competició europea, amb un doblet que va doblegar els anglesos al costat del primer gol d'Ousmane Dembélé com a blaugrana, massa per als londinencs. El Barça estarà demà en el sorteig dels quarts de final de la Lliga de Campions. Serà l'onzena participació consecutiva en aquesta fase, una fita històrica que permetrà als blaugrana seguir lluitant per aixecar el seu primer títol des del 2015, tot i que Kíev encara sigui molt lluny. Abans de començar el partit, Messi va veure primer de reüll i després amb detall, avisat per Luis Suárez, la pancarta amb la seva imatge celebrant un gol a la remuntada de l'any passat davant del PSG al Camp Nou. La instantània estava acompanyada del lema «God Save the King», al·ludint a l'himne britànic i canviant la Reina pel «10» argentí. I el Rei blaugrana va respondre de la millor manera.

L´argentí va poder dedicar el primer gol al seu tercer fill, Ciro Messi, als 2 minuts i 8 segons de joc, el seu gol més matiner a la Llia de Campions i el cinquè en vuit partits en el que va de temporada. A punt com sempre, l'argentí va intentar una paret amb Dembélé però va ser Suárez qui la hi va donar i li va permetre, amb túnel i de primeres amb la dreta, sorprendre Courtois.

Va ser el gol número 99 de Messi a la Lliga de Campions i va donar tranquil·litat a l'equip blaugrana. El Chelsea va reaccionar molt bé a aquest gol en contra, estirant línies i jugant molt a prop de la porteria de Marc-André Ter Stegen, que va anul·lar aquesta vegada els xuts llunyans de Willian (autor del gol del Chelsea i de dos pals a l´anada) o de Marcos Alonso, que va tenir les dues grans ocasions dels anglesos a la primera part.

A diferència del duel a Stamford Bridge, el Barça va estar encertat de cara a porta i va saber trencar les línies d'un Chelsea més estirat, obligat a buscar la porteria contrària i no només a cop de contraatacs. Els d'Antonio Conte, per necessitat més que per voluntat, no donaven l'esquena a tenir la pilota i van topar amb un Barça que en aquest sentit és millor i que, superant algun mal moment, va ser superior.

Així, al minut 20, una altra gran jugada de fe de Messi en robar una pilota a Cesc al centre del camp per després driblar Christensen i Azpilicueta en velocitat, va acabar en una passada mil·limètrica per a l'arribada d'Ousmane Dembélé, el cacau del qual va anar a la xarxa malgrat ser desviat lleugerament per Courtois. Primer gol en partit oficial del francès amb el Barça, en una gran nit en què es va destapar.

Malgrat una falta directa de Marcos Alonso que es va estavellar al pal, molt a prop de l'escaire, i que ho hauria pogut canviar tot, el Barça se´n va anar 2-0 al descans i en la represa va estar a punt de repetir el guió de la primera part. Luis Suárez, robant una mala passada de Courtois, va regatejar i va disparar però el belga va arreglar el seu error desviant el xut de l'uruguaià. El porter va evitar un altre gol cantat a cop de cap de Paulinho en els minuts finals. Tampoc el Chelsea va estar encertat, amb una rematada de cap de Rüdiger al pal.

El Chelsea anava a buscar el 2-1 amb afany i sense vigilar l´esquena. El Barça va viure els deu primers minuts després de la represa amb agonia, incòmode, atrapat en la seva àrea pel Chelsea. No acostuma a jugar així, al toc i mirant clarament cap amunt, l'equip de Conte però el 2-0 no els deixava una altra opció i van mostrar una versió associativa més que interessant, amb Hazard, Willian o Fàbregas al capdavant.

El pas del temps va temperar el partit, el Chelsea no va poder mantenir el seu gran desplegament físic i tampoc va tenir ocasions clares de gol. Andrés Iniesta, que va ser titular tot i lesionar-fa deu dies, va demanar calma als seus companys abans de deixar el seu lloc al camp a Paulinho. Poc després va entrar més múscul amb André Gomes, i Messi va acabar amb el Chelsea amb el seu segon gol de la nit, el número 100 a la Lliga de Campions, i de nou cavant un túnel entre les cames de Courtois.