Daniel Ricciardo (Red Bull) va aconseguir ahir la victòria al Gran Premi de Mònaco, després de dominar la carrera des de prinicipi a fi. Ricciardo, que ja havia aconseguit la victòria al Gran Premi de la Xina i sortia des de la pole position, va imposar-se a l'alemany Sebastian Vettel (Ferrari) i Lewis Hamilton (Mercedes). Pel que fa als pilots espanyols, el madrileny Carlos Sainz (Renault) va acabar en desena posició i, per tant, dins els punts, mentre que l'asturà Fernando Alonso (McLaren), va haver d'abandonar per problemes amb el seu motor.

Amb aquesta victòria de l'australià es trenca la ratxa de dos Grans Premis amb Hamilton com a guanyado. Tot això després d'una cursa en la que el cotxe de seguretat virtual només va haver de sortir una vegada i en la que les sis primeres posicions a la graella van ser inamovibles.

La cautela va ser el to predominant a la sortida de la prova monegasca, amb el poleman de dissabte defensant la seva posició privilegiada, mentre que el seu company d'equip, Max Verstappen, que va sortir últim després de no participar a la qualificació i substituir la caixa de canvis, aconseguint remuntar dos llocs i avançar als dos Haas.

Tant Alonso com Sainz aconseguien mantenir la seva posició de sortida, setena i vuitena respectivament, mentre que es formava durant les primeres voltes el tradicional tren pels carrers de Montecarlo. A més, la brutícia de la pista va començar a amenaçar la cursa dels pilots.

La lluita va començar amb una sorprenent entrada al box de Hamilton a la volta 12 per muntar el pneumàtic ultratou. El pas per la zona de garatges el va situar entre el francès Esteban Ocon (Force India) -a qui va superar poc després- i Alonso.

De fet, només les aturades van modificar el panorama a la cita del Principat. Així, l'asturià va entrar a cambiar a supertous, el compost més dur, a la volta 20, i va aconseguir posar dos cotxes entre ells i Sainz. Un d'ells, el del seu company Stoffel Vandoorne, va aconseguir taponar un Verstappen que continuava remuntant i que encara no s'havia aturat.

Superat l'equador de la carrera, Vettel amenaçava el domini de Ricciardo, que patía un problema electrònic, que començava a alentir-lo, situant-se al seu rebuf. Això no obstant, els vuit primers classificats començaven a patir les males prestacions dels ultratous, que impedien marcar un bon ritme. D'això mateix es queixava Hamilton, amb Vettel a només un segon.

A la volta 52, Fernando Alonso, pressionat per Pierre Gasly, va començar a patir problemes de potència , semblants als de l'australià, i els va anunciar per ràdio. A la zona de Santa Devota, el seu monoplaça quedava aturat i s'acomiadava de la cita.

Tampoc li anaven del tot bé les coses a Carlos Sainz, que veia com primer l'avançava el seu company, Nico Kulkenberg i, a la volta següent, Verstappen també el superava.

Abans del final de la carrera, a manca de només sis voltes, el pilot local, Charles Leclerc (Sauber) va quedar-se sense frens i l'incident provocava que el neozelandès Brendon Hartley (Toro Rosso) es quedés sense forat quan intentava colar-se entre ell i el mur. La topada va provocar que els dos pilots es quedessin fora de carrera.

D'aquesta manera, Ricciardo va aconseguir, per segona vegada aquesta temporada, la victòria en un Gran Premi, mentre que Vettel i Hamilton aconseguien acompanyar-lo al podi. Kimi Raikkonen (Ferrari) i Valtteri Bottas (Mercedes) van ser quart i cinquè, mentre que Ocon també va mantenir la sisena posició que tenia a la graella de sortida.

Al Mundial Lewis Hamilton manté la primera posició, amb 110 punts, 14 més que Vettel, segon classificat, mentre que Ricciardo, amb 72, puja al tercer lloc.