Anar a la platja és sinònim de relax, natació, tranquil·litat... però també es pot convertir en un malson si no es va prou ben preparat, ja que les cremades, les picades d'insectes o fins i tot els polls estan a l'ordre del dia. Diari de Girona ha parlat amb diferents farmacèutics de la Costa Brava i la conclusió ha estat, en tots els casos, la mateixa: tot i les campanyes que es realitzen periòdicament per conscienciar de la necessitat de posar-se una protecció solar adequada, encara queda molt camí per recórrer, especialment en el camp dels turistes, que no arriben prou informats dels perjudicis que comporta una sobreexposició al sol.

De fet, des de la farmàcia de ?s'Agaró alerten que han detectat un increment de reaccions al·lèrgiques al sol. Això es deu, segons ?afirmen, al fet que el sol "pica" cada cop més fort degut al forat de la capa d'ozó, però aquest increment de radiació no ha anat acompanyat d'una major protecció per part dels banyistes. "Si no et ?protegeixes amb el factor adequat els ?primers dies, després ja serà massa tard i probablement patiràs una ?reacció al·lèrgica", indiquen. En el seu cas, els productes més ?venuts en aquests mesos de vacances són les cremes solars, les ?cremes per a després del sol, els ?repel·lents de mosquits, les cremes per a les picades i els xampús per als polls. Tot i això, alguna vegada s'han trobat que els han demanant ?coses tan increïbles com un paquet de tabac o carrets de fotografies.

En situacions similars s'han trobat a la farmàcia Anàlisis de Platja d'Aro, on sovint es troben que han d'actuar com una mena d'"ambulatori" d'urgència "i no tothom entén que hi ha coses que no podem curar". També s'han trobat que molts estrangers ?-especialment els residents en països sud-americans- els demanen una sola tireta o una sola pastilla, és a dir, que els les venguin per unitats. També destaquen que els ?alemanys els demanen molt sovint calci per combatre les cremades o les al·lèrgies solars. I a més de paquets de tabac o carrets de fotografies, s'han trobat amb altres peticions estranyes com adaptadors d'endolls.

En canvi, des de Sant Feliu no s'han trobat amb situacions ?curioses, però subratllen que cal millorar la protecció dels ?es?trangers.