La finca del Collet de Sant Antoni de Calonge acollirà aquest cap de setmana la primera edició del Costa Brava Fashion Weekend, un esdeveniment que comptarà amb vuit desfilades de moda, un "market" amb una vintena de parades amb productes de 25 marques diferents i una zona de vintage food amb menjar i beure. A més, hi haurà música en directe amb Els Litus, Marion Harper, Laia Vehí, Guillem Carmona i el discjòquei Robert de Palma. L'alcalde de Calonge, Jordi Soler, calcula que hi passaran unes 5.000 persones.

El projecte està impulsat per Lena Mataró, Clara Esteve i Jordi Roca, que ja havien estat vinculats a la campanya Calonge et posa guapa. En aquesta ocasió, segons Mataró, volen oferir "una galeria per mostrar les noves tendències, i on els dissenyadors que no tenen lloc a les passarel·les oficials puguin mostrar el seu treball".

Les desfilades tindran un aforament per a 500 persones, de les quals la meitat seran per a autoritats i convidats dels dissenyadors. Les 250 restants seran obertes al públic en general, que es podrà descarregar les invitacions a través de la pàgina web de l'event (www.costabravafashionweekend.com). També podran entrar aquells que comptin amb una de les bosses o polseres promocionals que s'han repartit en els darrers dies. Segons indica Esteve, la roba que es mostrarà a les desfilades serà de carrer, tot deixant de banda altres peces més especialitzades com infants o núvies. "Per aquesta primera vegada volíem fer una cosa controlable; més endavant ja podrem introduint la resta", indica. En canvi, el "market" serà molt més obert, de manera que hi haurà des de roba d'home i de dona fins a complements, accessoris, bolsos, bijuteria i fins i tot productes de bellesa.

A banda de la part més dedicada la moda, l'objectiu és també obrir aquest esdeveniment al públic del carrer. Per això, indica Roca, "ho volíem fer lúdic i festiu, generar un seguit de serveis perquè tot plegat sigui una festa". Per aconseguir-ho, s'instal·larà una zona de vinatge food amb caravanes antigues on se servirà menjar i beure, mentre que també hi haurà actuacions en directe per amenitzar l'estona.

L'horari d'obertura del Weekend serà de set de la tarda a una de la matinada. L'alcalde de Calonge està convençut que serà tot un èxit, i garanteix que tindrà continuïtat. "Esperem que es converteixi en un punt de referència de la moda i que sigui un punt clau en les agendes de l'estiu", assenyala. Per això, indica que l'Ajuntament ha volgut fer "una aposta pel món de la moda jove, perquè volem apostar per projectes que converteixin Calonge en el centre de la Costa Brava".