El pas del Tour de França a Vela, que té a Roses la seva única parada fora del país gal, deixarà un impacte econòmic de més de mig milió d'euros. El Tour, que ahir i avui fa escala a la localitat altempordanesa, genera unes 2.000 estades i un impacte econòmic d'uns 300.000 euros, als quals se sumen uns 300.00 euros més en impacte indirecte gràcies al ressò mediàtic i publicitari.

El guanyador de l'etapa d'ahir, realitzada entre Roses i les Illes Medes, va ser Spindrift. Durant la presentació, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el president de l'Estació Nàutica, Miquel Gotanegra, van explicar que el nou format del Tour d'enguany, amb velers més lleugers i econòmics, els permet plantejar-se la possibilitat, l'any que ve, de comptar amb una embarcació catalana que participi en la competició.

A banda de la competició pura i dura, els organitzadors del Tour, amb el suport de l'Ajuntament, han incrementat el nombre d'activitats paral·leles, que són de caire esportiu, de lleure, pedagògiques i concerts. Tot plegat es porta terme a les carpes del Village que acompanya el Tour, que compta amb un gran escenari amb jocs i animacions durant el dia i concerts al vespre.

Com que el Tour de França a Vela és un repte esportiu amb gran ressò mediàtic, la cobertura televisiva representa una gran oportunitat de projecció internacional per a Roses. En aquesta edició, a més, s'ha triplicat el nombre de participants, ja que hi ha 28 equips, mentre que en la passada edició van ser només nou. La competició consta de nou etapes, va començar a Dunkerque el 3 de juliol i acabarà el dia 26 a Niça.