La segona edició de Spiritus s'estrenarà el proper 8 d'agost al monestir de Sant Quirze de Colera, i se celebrarà cada dissabte durant el mes d'agost.

Spiritus és una visita teatralitzada del grup Terramar, que l'any passat es va fer al monestir de Sant Pere de Rodes. En aquesta segona edició s'ha apostat per revaloritzar un altre dels monestirs de la comarca, el de Sant Quirze de Colera.

L'objectiu és donar a conèixer la història del monument a través de la tematització i teatralització amb fets històrics contrastats del monestir, de manera que el públic assistent pugui descobrir el monument a través dels seus personatges i les vivències del moment. Per això s'ambientarà amb personatges, escenografia i il·luminació tot mostrant com podia haver estat el monestir en una època passada.

Cada dissabte d'agost, a partir de les nou del vespre i fins les dotze de la nit, entraran grups cada quart d'hora que hauran d'anar seguint un recorregut ple de sorpreses. Emocions diverses formaran part de l'itinerari amb espants, gags... que formen part de la nit, el monestir i el seu entorn. L'abat, el soldat i altres personatges ompliran la visita d'històries.