La sisena edició del festival Docus a la Fresca de Blanes, organitzat per l'Associació Cultural La Focal, arrenca aquest divendres tractant la violència de gènere amb La maleta de Marta. La projecció comptarà amb la presència de la seva protagonista i víctima gràcies al suport d'Amnistia Internacional.

L'objectiu del cicle és ajudar a passar les nits d'agost gaudint d'un cinema compromès i crític, que convidi a la reflexió dels assistents mentre gaudeixen d'una sessió nocturna a l'aire lliure.

Les projeccions es faran cada divendres del mes d'agost a les deu de la nit a la plaça Verge Maria, just al centre de Blanes. En molts casos es comptarà amb la presència dels directors i els protagonistes dels documentals.

Després de tractar la violència de gènere aquest divendres, la sessió del 14 d'agost tindrà com a rerefons les retallades sanitàries, amb la projecció de Determinants de la salut, el negoci de la vida. En aquest context, es parlarà de la situació a l'Hospital Comarcal de Blanes.

Les dues darreres sessions estaran dedicades a la gestió dels recursos naturals envers les energies no renovables i l'especulació i creixement desmesurat que ha conduït a malmetre el territori.