S'acosta la Festa Major de Roses i el poble ja està preparant les seves tradicionals travessies de natació. El període d'inscripcions per poder participar-hi ja s'ha obert i els participants podran apuntar-s'hi fins el dia 11 d'agost (travessia local i mini travessia) i el 13 d'agost (travessia al port).

El diumenge 14 d'agost, a les onze del matí, se celebrarà la 31a Travessia Local de Natació-Trofeu Enric Badosa, amb participació oberta a tothom però amb l'opció d'optar a un premi especial per als nascuts o empadronats a Roses. La distància serà de 700 metres i el recorregut consistirà en fer la volta als dos espigons de la riera Ginjolers. Se sortirà de la platja de la Punta i s'arribarà a la platja Nova. Les inscripcions són gratuïtes i es podran fer fins el dia 11 d'agost a través del web de les piscines de Roses o bé presencialment a les mateixes instal·lacions de la piscina municipal.

El mateix dia 14, un cop acabada la Travessia Local, se celebrarà la Mini Travessia, adreçada a tots els nedadors que per edat o nivell necessitin una distància menor. Aquesta comptarà amb un recorregut d'uns 200 metres i consistirà a fer-ne 100 d'anada, voltar una boia i fer la tornada. Es permetrà també la participació amb material auxiliar de flotació, sempre que els participants vagin acompanyats d'un adult.

Finalment, el 15 d'agost se celebrarà la 80a Travessia de Natació al port de Roses, amb dues distàncies: 750 metres per a la categoria aleví i 1.500 metres per a la resta de participants.