Està en boca de tots. Anna Allen ocupa tota l'atenció. Fa uns dies ens va sorprendre la notícia de les seves mentides sobre la seva participació en sèries internacionals i la seva presència als Oscars. Aquí us expliquem la veritable identitat d'aquesta jove de Girona.

Anna Allen és una actriu gironina, nascuda a Salt el 28 de juny de 1982. En una entrevista amb aquest diari va explicar que als tres anys d'edat va marxar amb la seva família cap a Barcelona i pràcticament no conserva records d'aquella etapa. En canvi, sí que té molt presents les localitats de Cadaqués i Roses, on acostuma a estiuejar. "M'encanta Cadaqués", va declarar ahir al Diari de Girona.

Els espectadors de TV3 la recordaran en el paper de Mercè, la propietària del restaurant de la sèrie de tarda «La Riera», que interpretava Mercè Sampietro, a la qual ella va substituir per donar un flash back als anys de joventut, quan perd l'oportunitat de dedicar-se a la pintura.

L'actriu saltenca ha participat en algunes sèries espanyoles, la més important «Cuéntame cómo pasó» on feia de parella de Toni Alcántara (Pablo Rivero). Allí va estar des de 2001 fins 2008 i va sortir en un total de 43 capítols.

La seva trajectòria en sèries va continuar en «Un burca per amor», adaptació de la novel·la de Reyes Monforte. Després aquesta aparició va continuar el seu camí televisiu i el 2011 es va incorporar a l'elenc d'Homicidis amb Eduardo Noruega. En la sèrie interpretava Patricia Vega, una periodista. Aquest mateix any va participar en el telefilm «L'àngel de Budapest».

En teatre també se l'ha vist, obres com «Vies paral·leles» o «Exit» que va dirigir i va escriure ella mateixa. No obstant això, l'actriu no es va conformar amb papers secundaris en sèries nacionals: volia donar el pas definitiu i col·locar al costat dels grans.

Tots sabem que el camí a la fama és complicat ia l'actriu li va costar més del que esperava, però lluny d'assumir la seva derrota va decidir muntar el seu propi món, amb Photoshop com a aliat i va presumir d'una vida tan fascinant com inventada.

La vam poder veure en programes de televisió ia través de les seves xarxes socials presumia dels seus suposats projectes. Ara s'ha descobert que tot és un muntatge i ni els seus representants ni ella s'han aclarit res sobre els fets. No va participar en la sèrie Big Bang Theory, ni va estar en les dues edicions passades dels Oscars i un llarg etcètera.

Tenim nombrosos exemples d'aquest comportament mitòman. El més recent el famós "petit Nicolás". Però la llista és llarga i variada: Enric Marco va relatar la seva emotiva (i falsa) presència en un camp de concentració nazi. O Franzisca Schwanzkowska, obrera polonesa que va assegurar ser Anastasia Romanov la filla petita de l'últim tsar de Rússia. La seva mentida li va durar fins a 23 anys després de morir.

Casos així han inspirat novel·les i pel·lícules. La vida de ningú, film d'Eduard Cortés, basat en una història real, la de Jean - Claude Romand, que engany durant tota la seva vida a la seva família i va acabar assassinant.