El món del rock es va llevar ahir amb una notícia tan desagradable com inesperada. La mort prematura de Chris Cornell -líder de les bandes Soundgarden, Audioslave i Temple of the Dog-, amb 52 anys, ha deixat en estat de xoc a tota una generació. Aquella que va viure els anys daurats de l'escena grunge i que ja va veure desaparèixer grans figures com Kurt Cobain (Nirvana) o Layne Staley (Alice in Chains), ha perdut un altre dels seus ídols.

Cornell va ser trobat mort a l'hotel de Detroit en el qual s'allotjava, la matinada després d'actuar al Teatre Fox de la ciutat nord-americana, acompanyat de la banda Temple of the Dog. La policia va confirmar a última hora d'ahir que Chris Cornell s'hauria llevat la vida penjant-se.

Considerat per molts crítics com un dels cantants de rock amb la millor veu del planeta, Chris Cornell va néixer a Seattle, bressol del grunge, el 20 de juliol de l'any 1964 i va començar a tocar el piano quan tot just tenia 7 anys. En la seva adolescència, Cornell va començar a tocar la bateria en diverses bandes de rock locals fins que, l'any 1984, va fundar la banda Soundgarden.

El grup va jugar un paper destacat en el moviment grunge dels anys noranta, que va causar sensació amb els seus missatges sobre el desencant de la joventut, l'alienació de la societat o la marginació. Soundgarden van ser, al costat de Nirvana i Pearl Jam, líders indiscutibles del conegut com a «so de Seattle», arribant a vendre més de 22 milions de discos a tot el món.

La banda es va dissoldre el 1997 i uns anys més tard, el 2001, Cornell es va unir a Tom Morello i a uns altres dos exmembres de Rage Against the Machine per formar la banda de rock Audioslave. Una dècada després, ara fa cinc anys, el 2012, Soundgarden va decidir reunir-se de nou per llançar el seu sisè àlbum d'estudi, King Animal. Amb motiu d'aquell disc, i la seva posterior gira de concert, Cornell va confessar a diversos mitjans com va haver de lluitar contra l'addicció a l'alcohol adquirida en els primers anys com a vocalista de la banda.

«Estic aclaparat amb la mort d'en Chris. Quina pèrdua tan terrible!», va escriure a les xarxes socials Dave Navarro, guitarrista del grup Jane's Addiction, poc després de saber-se la notícia. També el cantant de Led Zeppelin, Jimmy Page, va expressar el seu condol: «Increïblement talentós, increïblement jove. Se'l trobarà molt a faltar».