Empatar a Riazor està prou bé. No perdre a Mendizorrotza, també. Dues sortides importants i cap derrota. Aprovats. Però no és suficient. Aquest Girona necessita més. I s'hi ha de posar ja, si no vol perdre el tren de la permanència. És hora de vestir-se amb la granota de treball, de deixar-se de romanços i d'espantar els fantasmes que acompanyen l'equip a Montilivi. Tant li fa el rival, les baixes, la fred o l'excusa de torn que se li vulgui posar. Ha arribat l'hora. L'hora de guanyar, de trencar amb la mala ratxa i d'assaborir de nou quelcom que fa setmanes i setmanes que passa de llarg. A Montilivi i contra l'Eibar, la sensació de la temporada, al Girona de Javi López no li queda una altra opció que sobreposar-se a les adversitats en forma d'absències i guanyar si el que vol és començar a escalar a la classificació. Sense Timor, Felipe ni Matamala, però amb Ortuño i Bruno Herrero, els dos últims fitxatges, i sobretot amb il·lusió i fam, els blanc-i-vermells són conscients que aquesta tarda (18:00 hores/Esport3) la victòria no és una necessitat, sinó una obligació.

Enfonsats a la taula i amb la permanència a tres punts, tombar l'Eibar de Gaizka Garitano és l'únic camí per començar a veure la llum. La progressió de l'equip en les últimes setmanes és una evidència, però el ritme d'aquesta millora ha estat massa lent i els resultats (tres empats consecutius), insuficients per les urgències que envolten l'equip. Amb l'obligació de guanyar, Javi López, que preveu un partit "difícil" contra un Eibar "que fa molt bé les coses", no amaga que li pot donar un altre aire a l'equip. D'entrada es preveu el dibuix habitual, però ahir no amagava la possibilitat de jugar amb dos davaters, ara que té on triar i remenar. "M'ho he plantejat i és una possibilitat, però s'ha de veure si ho farem d'inici o durant el partit". El barceloní no podrà comptar amb els sancionats David Timor i Jordi Matamala, indiscutibles al mig del camp; de solucions, però, el cos tècnic ja fa dies que n'ha trobat. Richy avançarà la seva posició al mig del camp, mentre que Eloi Amagat tindrà minuts de bon inici. A l'eix, Moisés Hurtado acompanyarà a Migue, mentre que David Garcia, lesionat a Mendizorrotza, s'ha recuperat a temps i podrà jugar.

El fitxatge d'Ortuño i el retorn de Juanlu donen a Javi López més alternatives i és una veritable incògnita saber com dibuixarà el seu atac. Si opta pel dibuix clàssic, sembla que Chando tornarà a ser titular, Jandro serà l'amo de la mitjapunta i diversos jugadors es disputaran un lloc a les bandes. Si al final opta per situar a dues referències d'inici, Bordas podria ubicar-se com a segona punta, acompanyant a Chando. Ortuño, encara que està "en condicions de jugar", començaria a la banqueta i, molt probablement, tindrà una oportunitat al segon temps per debutar. Bruno Herrero té la documentació en regla i també podria estrenar-se, però el cos tècnic encara té els seus dubtes. "Potser li cal una mica més de treball amb la pilota, encara que si el necessitem, el podem utilitzar".

L'Eibar, carregat de baixes

Si el Girona es presenta a la cita amb baixes importants, a l'Eibar li passa tres quarts del mateix. L'equip revelació no podrà comptar amb un bon grapat dels seus jugadors. Per començar, l'últim fitxatge, David Mainz, encara no disposa del trànsfer internacional. Tampoc podran jugar els sancionats Miker Arruabarrena i Raúl Navas. El capítol d'absències no s'acaba aquí, ja que el migcampista Diego Jiménez és baixa per malaltia. Garitano tampoc podrà comptar amb els lesionats Gilvan Gomes, Eneko Bóveda i Diego Rivas. De la seva banda, el porter Diego Rivas va trencar ahir la seva vinculació amb el club tampoc ha viatjat. Amb tot plegat, el tècnic només té a la seva disposició a 15 jugadors del primer equip, pel que s'ha emportat al davanter del juvenil Lander Hortelano.