Les sensacions no poden ser més positives a Montilivi. Dues jornades de Lliga i dues victòries contra el Racing de Santander (1-0) i l'Alcorcón (1-2) amb una imatge d'equip solvent i amb ofici malgrat mostrar les lògiques carències habituals a aquestes alçades de campionat. Sis punts que lluny de provocar excessos d'optimisme han servit per donar tranquil·litat a un Girona que no vol repetir els patiments del curs passat. I és que el guió està sent calcat al de la temporada passada quan es va superar l'Alabès (1-0) i l'Eibar (0-3) però va acabar salvant la categoria sobre la botzina. L'escenari però és força diferent enguany. L'arribada de Quique Cárcel ha aportat l'estabilitat que necessitava l'entitat a l'àrea esportiva després d'uns darrers mesos molt moguts. Cárcel ha dissenyat una plantilla equilibrada, jove, amb gana i el que és millor: ho ha fet amb només 2 milions d'euros. Amb aquests diners, els que ha permès la LFP que el Girona destinés a l'equip, Cárcel ha dissenyat un bloc que, sense aspirar a les fites més altes, de moment engresca. "Treballàvem amb les capacitats econòmiques imposades per la Lliga i les hem gestionat amb molta eficiència tenint en compte els recursos que tenim", destaca el president Francesc Rebled, que confirma que el Girona ha cobert del tot els 2 milions previstos.

La cirereta del pastís a la plantilla ha estat l'arribada de Christian Alfonso, que ahir va ser presentat en societat. El migcampista ofensiu aterra a Montilivi en qualitat de cedit per l'Espanyol i tanca una plantilla que compta amb nou cares noves respecte a la passada campanya. "L'equip ha quedat compensat en totes les línies. Estem contents", deia ahir Cárcel, que al migdia ja va donar per tancat el capítol d'altes i baixes sense esperar a la mitjanit, cosa habitual en anys anteriors.

Christian Alfonso s'afegeix així a Cristian Gómez (Espanyol), Pablo Iñíguez (Vila-real), Cifuentes (Elx), Lejeune (Brest), Granell (Prat), Aday (Tenerife), Mata (Lleida) i Sandaza (Lugo) com a incorporacions del Girona 2014-15. Amb Alfonso, Pablo Machín compta amb una peça més en atac i augmenta la competència a la parcel·la ofensiva on ja hi són Jandro, Felipe Sanchón, Aday, Bordas, Mata i Sandaza. Cárcel no creu que hi hagi superàvit d'efectius en punta. "Christian Alfonso és un jugador important que aportarà més competència a dalt. Ja hi ha bones peces però Lliga és molt llarga i hi haurà minuts per a tothom", diu Cárcel. El director esportiu gironí coneix a la perfecció Alfonso, a qui ja va tenir a l'Hospitalet fa uns anys i assegura que és un futbolista que "pot ser determinant" i "aportar moltes coses".

Només al Girona

La cessió d'Alfonso s'ha pogut materialitzar malgrat l'interès d'altres equips per incorporar-lo per dos motius. L'un, i segurament el més important, tal com van subratllar Cárcel, i el president Francesc Rebled, la voluntat del futbolista de jugar només al Girona. L'altre, les facilitats que ha posat l'Espanyol perquè es concretés l'operació. "Només ha volgut venir aquí i això ha estat definitiu. Després, tant Òscar Perarnau com Joan Collet, s'han portat molt bé sabent la nostra situació". Pel que fa a la posició que pot ocupar Alfonso sobre el terreny de joc, Cárcel assegura que on més li agrada jugar és "a la punta d'atac". Ara bé, per la seva polivalència, Alfonso pot actuar en "qualsevol de les quatre posicions ofensives o de mitjapunta". És a dir si Machín utilitza durant algun partit el sistema 4-4-2, Alfonso podria jugar per les bandes o com a un dels dos homes més avançats.

Rebled va definir Alfonso com un jugador de "primer nivell i de Primera Divisió". Tot i això, el jugador, en un detall d'humilitat, va voler recordar que arriba de l'Alcorcón, que també juga a Segona A. En aquest sentit, i sobre el gran començament de Lliga del Girona, Alfonso va recordar que el curs passat amb el conjunt madrileny "també vam començar molt bé i les vam acabar passant magres". L'exjugador de l'Hospitalet reconeixia que tenia "clar" que volia jugar al Girona en el cas de deixar l'Espanyol. "Conec en Quique i la plantilla. Hi ha un projecte d'anar cap amunt i hi confio molt", subratllava. Respecte a les expectatives que genera la seva incorporació, el mitjapunta diu que simplement vol "ajudar l'equip" amb el seu futbol i "aprofitar-se de la qualitat dels companys per sumar punts".

Cap sortida

D'altra banda, Cárcel no va descartar que algun dels joves jugadors que està treballant amb el primer equip pugui sortir al mercat d'hivern cedit. "Ara no però d'aquí a sis mesos potser ens ho plantegem". De moment el club els ha programat un pla específic d'entrenament per millorar els aspectes físics. D'aquesta manera Mas, Pons -aquests ja són del primer equip-, Vivancos, Coris, Serramitja, Andrés o Rovirola seguiran esperant que Machín els doni l'alternativa.