La venda del Girona no es tancarà aquesta setmana i, per intentar guanyar temps i evitar una debacle en la junta de creditors del dia 19 (dijous de la setmana que ve) ahir el club va tramitar una petició de pròrroga al jutge Hugo Novales per intentar retardar l'acte que ha de servir per treure el club del concurs o per enviar-lo, directament, a la liquidació. Tot i que l'administrador concursal Josep Rebollo volia evitar aquesta mesura, finalment ha estat inevitable haver-hi de recórrer. El Girona intentarà tenir entre 15 dies i un mes més de marge per reunir els diners que necessita per sortir del concurs de creditors (380.000 euros però que podrien ser uns quants més si també tenim en compte que es deuen dos mesos de sou a la plantilla) i en principi no hauria de tenir problemes perquè el titular del jutjat mercantil número 1 de Girona accedís a aquesta mesura de gràcia. La nova data de la junta, que hauria de quedar fixada en els propers dies, sí que serà inamovible i aquell dia el club haurà de presentar-s'hi amb tots els deures fets. Els acords amb els creditors (Hisenda i Seguretat Social al capdavant) hi són. El que falten són els diners per començar a liquidar el passiu.

Els representants de Josep Delgado havien expressat a finals de la setmana passada que la data límit per concretar la venda del club i, per tant, l'entrada de capital dels nous inversors, era demà, dijous 12 de febrer. A set dies per a la junta de creditors, si no s'havia fet efectiu el traspàs, seria l'actual propietat la que injectaria els diners que fan falta per pagar els impostos i sous del corrent. De moment, però, no sembla que això hagi d'anar així. Amb la petició d'una pròrroga el club busca guanyar temps i disposar de més marge per trobar uns diners que, a hores d'ara, es desconeix qui acabarà posant però que són absolutament vitals per la supervivència del Girona. La designació com a "Dia d'ajuda al club" del partit de diumenge contra l'Sporting també s'ha d'emmarcar en aquesta carrera contrarellotge que té oberta la propietat. Els 30.000 o 40.000 euros que es recaptaran amb aquesta taquilla no trauran ni molt menys l'entitat de la misèria però es podran utilitzar per anar retallant pagaments pendents com ara els que s'arrosseguen amb la plantilla. Aquest és un cas extremadament preocupant perquè el compromís del Girona amb els jugadors era que a 19 de febrer les nòmines s'haurien regularitzat, coincidint amb la sortida del concurs de creditors. La pròrroga que s'ha sol·licitat equival a allargar l'agonia unes setmanes més, mentre l'equip, ara mateix segon classificat de la Lliga Adelante en llocs d'ascens directe a Primera, es juga l'opció històrica de fer el salt a la màxima categoria.

Segons va explicar ahir el gerent del Girona, David Hugas, la venda no es podrà concretar aquesta setmana perquè la propietat ha d'examinar les garanties de pagament que ofereixen les ofertes que té sobre la taula. El club segueix valorant l'opció de Ricardo Pini, tot i que l'empresari i advocat argentí és difícil que en vulgui saber res del Girona després d'haver perdut dues setmanes a la ciutat negociant i d'haver comprovat que la venda es convertia, més que res, en una subhasta. L'altra proposta seria la que va arribar amb Pere Guardiola com a intermediari i que tindria al darrere uns empresaris sud-americans. Totes les ofertes proposaven un preu de traspàs proper als 2,3 milions, amb una important prima per a Delgado de 4 més en cas d'ascens. De moment, la partida continua.