Tant Quique Cárcel com també Pablo Machín tenen assumit que la gran temporada passada que es va fer podria implicar el salt d'algun dels jugadors més destacats. El primer de volar va ser Fran Sandaza atret per una irrebutjable oferta del FC Tòquio. En canvi, amb Richy, el club va aconseguir retenir-lo amb una proposta molt bona de dos anys més un altre d'opcional. La resta de pilars del curs passat tenen contracte en vigor i qualsevol que els vulgui haurà de passar per caixa a pagar la clàusula o fer una oferta que pugui satisfer els interessos del Girona. De moment els Becerra, Granell, Lejeune o Mata estan treballant tranquil·lament a Peralada però la confirmació del descens de l'Elx i la consegüent permanència de l'Eibar a Primera podria canviar el panorama. El conjunt basc ja fa temps que va al darrere de Becerra i sobretot de Lejeune i ara, amb els ingressos que tindrà a la màxima categoria, podria intentar abordar algun dels dos fitxatges. Quique Cárcel n'és conscient i es temia aquesta situació. Tot i això, ja fa dies que treballa pensant en aquest escenari.

El serial Becerra ja fa un mes que dura. De moment la seva renovació amb el Girona està aturada mentre el seu nom va apareixent a les agendes d'equips de Primera. El Màlaga el té en cartera i agrada molt però podria ser l'Eibar qui es decidís a fer el pas. Sembla poc probable, però, que els bascos paguin la clàusula de rescissió però sí que facin una oferta superior a la de 250.000 que va refusar Cárcel fa uns dies d'un altre equip de Primera. L'interès de l'Eibar per Becerra ja ve de fa dues temporades i durant tot el curs passat l'ha estat seguint en diversos partits. Les baixes de Jaime i Irazusta han deixat Irureta com l'únic porter ara per ara de l'equip.

El nom de Lejeune també està encerclat a l'agenda de l'Eibar. El francès ja va estar a punt de fer les maletes cap a Ipurua el passat gener però l'Eibar finalment es va decantar per Rafa Paéz del Liverpool, a qui no va inscriure correctament. Les baixes de Navas i Añibarro han deixat l'equip amb només Ekiza com a central (a més a més està lesionat) i malgrat que ?dilluns van fitxar Ivan Ramis (Llevant) i ahir Mauro Dos Santos (Almeria), l'entrenador José Luis Mendilibar ha demanat com a mínim un central més. El lloc ?podria estar reservat per a Lejeune, que té una clàusula de 300.000 euros, prou assequible per a un equip de Primera Divisió. Tot i això, Ramis i Dos Santos han ?arribat a cost zero i de ben segur que si apareix alguna opció de garanties de franc, l'Eibar s'ho pensarà dos cops a l'hora de pagar traspàs.