Jairo Morillas és un davanter de raça. D'aquells atacants d'àrea, que fan de l'instint una de les seves millors armes. Que no s'ho pensen ni dues vegades quan són a prop de porteria. Són dels que viuen per fer gol. Per tant, quan no els arriben les oportunitats, els cou la impaciència. L'andalús ve de Segona B i sabia que ser protagonista a la categoria de plata no seria fàcil. Però el cabàs de gols que va apilonar el curs anterior i les bones actuacions d'enguany, a tenor del que diuen els números, fan que Jairo no acabi d'estar del tot satisfet amb els 412 minuts que acumula fins ara. Ell recorda que hi és per «ajudar» quan sigui necessari i en cap moment ha alçat la veu. Però ahir, quan va tenir l'oportunitat i veient que diumenge té molts números de jugar per la baixa de Mata, va reclamar més protagonisme.

Ha necessitat només 12 xuts a porteria per acumular 3 gols i convertir-se, juntament amb Jaime Mata, en el pitxitxi de la plantilla. I?això que acumula menys de la meitat dels minuts de l'atacant madrileny. És el futbolista amb millor mitjana de cara a porta, però acumula 6 jornades sense ser titular (no juga d'inici des del partit de Miranda). Per això, ara diposita totes les seves esperances a ser a l'onze d'aquest diumenge. «Si jugo d'inici estaré supersatisfet, encara que això no ho sabrem fins diumenge. Hi ha més jugadors a la plantilla i cal acceptar-ho», explica. Això sí, aprofita per recordar els seus números:?«No jugo darrerament gaire, però quan m'ha tocat estar al camp, els resultats parlen per ells mateixos. De minuts no n'he tingut gaires, tot i que m'ha acompanyat el gol quan he estat al camp. Això ho ha vist tothom. Gràcies a això i a les oportunitats que m'ha donat l'entrenador, crec que he estat prou bé. Espero poder-ne tenir una altra aquesta setmana».

Amb aquest discurs, sembla que Jairo només pensi en ell mateix, però el de Gilena en tot moment avantposa l'interès del col·lectiu. Va repetir en més d'una ocasió que l'únic que vol és «ajudar l'equip» des de dins del camp i que si juga contra l'Albacete «ho donaré tot perquè el Girona pugui guanyar els tres punts». Perquè l'atacant té molt clar que, després de dues derrotes consecutives i d'estar a tocar del descens, els de Machín han de fer una passa endavant. «Estem una mica dolguts per la desfeta de l'altra dia. Venim fent una bona feina, però els resultats no ens estan acompanyant. Ara hem d'estar més units que mai. Entre tots ho tirarem endavant. Ara és el moment ?d'aixecar-se i anar amunt», va valorar.

Dissabte passat, a Vitòria, Jaime Mata va ser expulsat per doble amonestació i demà serà sancionat, si no hi ha res d'especial, amb un partit de càstig pel Comitè de Competició. Per tant, Machín li haurà de buscar un relleu a l'onze i Jairo té molts números per ser l'escollit. L'únic que vol l'andalús és jugar i tan li és qui sigui el seu acompanyant en atac (Felipe o fins i tot Sobrino):?«Amb tots ells em sento bé. He jugat amb Felipe i Mata i estic content amb tots dos. No sé si tindré o no minuts, això depèn de l'entrenador. Ara, tinc moltes expectatives de poder jugar d'inici».