La clara victòria de dissabte contra l'Albacete a Montilivi ha permès al Girona encarar la visita de demà a Tenerife amb l'aspiració de, per primer cop aquesta temporada, encadenar dues victòries consecutives a la Lliga i sumar sis punts que permetin a l'equip de Pablo Machín escalar posicions a la taula. Machín reconeixia ahir que guanyar l'Albacete ha portat un punt més de calma al vestidor, però es mantenia ferm en el seu discurs que el Girona havia estat setmanes treballant bé més enllà dels resultats. Això sí, Pablo Machín va admetre que les victòries i les derrotes són les que construeixen el relat que es fa d'un equip de futbol. "El principal sempre és guanyar, això tapa tota la resta. A casa estàvem fent bons partits i, com que no guanyàvem, hi havia dubtes sobre el rendiment de l'equip", va dir Machín ahir en la roda de premsa habitual de cada divendres.

"Sempre he estat convençut que la línia de treball que portem és bona i que aquesta acabaria donant fruits i resultats, però és cert que si no haguéssim guanyat l'altre dia podrien haver arribat més dubtes al vestidor. El dubtes primer comencen a fora, aficionats i mitjans de comunicació, i després acaben entrant al vestidor". Reforçat pel 3-0 contra l'Albacete i amb cada dia més opcions per escollir l'onze titular, Pablo Machín preparar el partit de Tenerife amb l'única baixa del sancionat Àlex Granell i conscient que sumar tres punts a Canàries podria acabar suposant un punt d'inflexió per a un Girona que, després, enllaçarà dos partits seguits a Montilivi, contra Còrdova i Elx. "L'objectiu és anar a Tenerife a guanyar perquè amb dues victòries seguides pujaríem a la classificació i tindríem més tranquil·litat per seguir competint i treballant amb una línia que s'ha demostrat que és bona", va assegurar el tècnic de Sòria.

Ara bé, Pablo Machín té ben clar que el Tenerife no és el millor lloc per sumar tres punts des que els canaris van destituir Raül Agné posant l'exjugador Pep Lluís Martí en el seu lloc. Els canaris han sumat set dels últims nou punts i, en paraules del tècnic de Girona, "és un dels pitjors equips amb què hem d'enfrontar-nos, perquè estan en bona dinàmica i, a més, tenen una afició molt calenta que els ajudarà sobretot ara que es troben en un bon moment". Pablo Machín va comparar el partit de demà a Tenerife amb el de fa quinze dies a Vitòria: "A Mendizorrotza, una altra afició calenta en un estadi amb molta història en el futbol espanyol l'Alabès va tenir una ajuda important per part de la seva gent i això també ens ho trobarem a Tenerife".

Jugadors com Borja García, Aday o Coris han patit alguna molèstia física aquesta setmana i, com que Machín no farà la convocatòria fins avui després d'un darrer entrenament a Girona, el tècnic continua donant voltes sobre si el d'Àlex Granell serà l'únic canvi a l'equip respecte a l'onze que va guanyar l'Albacete. Rubén Álcaraz és el jugador amb més números per tapar el buit del sancionat Granell, mentre que la resta dels deu que van jugar diumenge passat tenen moltes opcions de repetir. "Tenim dubtes perquè tothom s'està entrenant molt bé, perquè ningú es tira del vaixell i tenim un nivell molt homogeni. Això dificulta la feina de l'entrenador. Però com sempre dic quan decidim convocar un o altre jugador ho fem pensant en el grup", va dir Machín, que avui haurà de tornar a deixar cinc o sis jugadors fora per decisió tècnica.