La fluixa actuació de fa quinze dies a Vitòria, on el Girona no va ser capaç de superar un rival que va jugar una hora en inferioritat i que va acabar amb nou, potser ho va fer oblidar, però la realitat és que arribats al primer terç de la lliga, l'equip de Pablo Machín segueix siguent el visitant més temible de la Lliga Adelante. Ara que els blanc-i-vermells comencen a rutllar com a locals (vénen de vèncer l'Albacete i després de jugar a l'Heliodoro Rodríguez tenen per davant dos partit seguits a casa contra Còrdova i Elx), mantenir el bon rendiment lluny de Montilivi ha de ser clau per, aquesta cop sí, confirmar la reacció i mirar decididament cap amunt. Aquesta temporada l'equip encara no ha encadenat dos triomfs seguits, la recepta que molts jugadors coincideixen a assenyalar com a necessària per tranquil·litzar definitivament l'entorn i canviar les modestes expectatives que s'han generat en les primeres 14 jornades.

Aquesta tarda el rival serà un Tenerife que segons Pablo Machín és "un dels pitjor" adversaris que ara es pot trobar el Girona. Els canaris, des que Pep Lluís Martí va rellevar Raül Agné, no només han sortit del descens, sinó que han sumat set dels nou punts en joc i, el que és més important, han mostrat una notable millora en el seu futbol. Tot i això el Tenerife és un dels pitjors equips davant la seva afició i arriba al partit igualat a punts amb els gironins (17). Qui s'emporti la victòria tindrà el dret de mirar enlaire; contràriament, qui perdi, tornarà a quedar molt a prop del descens.

Els gironins van fer ahir al matí el darrer entrenament abans de viatjar a Santa Cruz i al final Machín va facilitar la llista de convocats. Dels tres dubtosos, Aday i Borja García van acabar entrant a la llista i Coris en va quedar fora. L'expedició va quedar formada amb tres novetats respecte el cap de setmana passat contra l'Albacete: torna Mata després del partit de sanció pel juvenil Joel Arimany, i el tècnic també recupera Eloi i Pol Llonch, a qui va deixar fora de la convocatòria diumenge passat, davant les absències del sancionat Granell i del carriler de Tossa, amb molèsties físiques.

Machín admetia divendres que la lògica deia que havent guanyat l'Albacete hi hauria d'haver una línia de continuïtat a l'onze, sense descartar més canvis que l'obligat de Granell (Alcaraz sembla el més ben posicionat per jugar d'inici). D'aquesta manera Kiko Olivas, Alcalá i Lejeune semblen segurs a la línia de tres centrals i Javi Álamo i Clerc, actuant de carrilers. Els dubtes són a dalt, on està per veure si l'entrenador mantindrà l'aposta per Sobrino i Jairo de l'anterior jornada, amb Felipe de mitjapunta, o ve modificarà noms per donar entrada a Mata una vegada complerta la sanció per l'expulsió de Vitòria.

Després dels partits d'ahir el Girona ocupa la 14ena posició i té per davant una bona ocasió per seguir escalant a la classificació. Guanyar l'acostaria a la promoció d'ascens que ara marca l'Oviedo amb 22 punts. La derrota el deixaria a un punt del descens, que ara ocupa el Llagostera, 19è, amb els mateixos 16 punts que l'Osca i l'Albacete.

En el bàndol local, Pep Lluís Martí recupera dos futbolistes habituals a l'onze inicial, Carlos Ruiz i Alberto Jiménez, després de complir sanció, però el rendiment de l'exdefensa de l'Olot Germán Sánchez i Ricardo León en el partit contra el Còrdova deixa incògnites sobre quina serà la decisió final de l'entrenador. També torna a estar disponible el màxim golejador de l'equip, l'internacional hondureny Anthony "Choco" Lozano, que ha completat la setmana d'entrenaments amb normalitat i podria ser novetat a l'equip titular. Qui sí que és baixa segura d'última hora és Aitor Sanz per culpa d'una gastroenteritis.

L'Heliodoro Rodríguez López és un estadi que se li dóna bé al Girona, ja que hi ha sumat set punts dels últims nou que ha disputat a l'illa, on ara porta dues victòries consecutives curiosament pel mateix resultat: 0-1.