Viure un partit del Girona i un de l´Uni per aplicar el que s´ha après a l´aula

28.12.2015 | 07:07

Els acords amb el Girona FC i l'Uni Girona són un dels punts forts de La Grada Suma, el projecte de formació de valors en l'esport del Consell Esportiu del Gironès. D'aquesta manera, com explica Olga Casellas, coordinadora d'activitats de l'estament, «després que els alumnes treballin el programa en el primer trimestre, tenen l'oportunitat d'aplicar allò que han après anant a veure partits en directe a Montilivi i Fontajau». No és el mateix veure un partit del Girona a Segona A que un de l'Spar Citylift a la Lliga Femenina de bàsquet, i aquesta diferència d'ambients també «ens va bé» per tal que els nens comprovin en primera persona les actituds diverses que hi pot haver en una grada.
Casellas recorda l'anècdota «d'una nena de l'escola Sagrada Família que la temporada passada va anar primer al bàsquet i després a futbol, i s'estranyava que a Montilivi la gent cridés tant». Els estudiants assisteixen als partits acompanyats pels seus familiars, cosa que també els dóna l'oportunitat de reprovar-los si algun adult té una actitud agressiva cap a l'àrbitre o els rivals. «Despertem la mirada crítica dels nens per tal que no tolerin segons quines situacions», reflexiona Elena Díez.
La mainada porta al pavelló i al camp de futbol les pancartes al·ludint al fair-play que prèviament han treballat a l'escola. També, per exemple, componen un himne amb els principals valors que per a ells té l'esport. Es donen situacions divertides, com la que es va produir la temporada passada a Fontajau en un partit de l'Uni: «estàvem tots en un cantó de la grada cantant i animant i fins i tot el públic habitual s'estranyava i es preguntava de què anava tot allò», diu Casellas.
El Consell Esportiu del Gironès ha acabat de rebre aquesta setmana la memòria d'activitats de les escoles que prenen part en el projecte. Tornant de vacances repartirà els partits als quals anirà cada centre. Serà l'hora d'aplicar sobre el ter?reny allò que s'ha après a l'aula.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona FC

Un inici calcat al del curs passat
Un inici calcat al del curs passat

Un inici calcat al del curs passat

El Girona suma els mateixos catorze punts que tenia la temporada anterior després de les primeres...

El Girona juvenil mereix més davant un Barça resolutiu

El Girona juvenil mereix més davant un Barça resolutiu

L'equip d'Àlex Marsal va tenir les millors oportunitats per marcar però la falta de gol va tornar...

El Girona duu 282 minuts sense gol

El Girona duu 282 minuts sense gol

Mai fins ara, en l'era Machín, l'equip havia encadenat fins a tres partits seguits amb la pólvora...

«Hem competit 92 minuts bé, tret de l´acció del seu gol»

«Hem competit 92 minuts bé, tret de l´acció del seu gol»

Machín diu que no està preocupat per la manca de gol i recorda que l'1-0 arriba en «l'única...

Enllaços recomanats: Premis cinema