Qui avisa no és traïdor, que diu la dita. Machín se'n va fer un tip durant la prèvia. Avisava dels perills del cuer, el Bilbao Athletic. I ahir, Montilivi en va donar fe. Al final, 2-1 gràcies a un gol de Borja García. Patiment, però tres punts més que "reafirmen que estem en una bona línia". Tot, gràcies a una "meritòria" victòria contra un "bon rival" en una tarda en la qual, fins i tot, es van escoltar alguns tímids xiulets (un rum-rum, segons Machín), d'una part de l'afició cap al seu propi equip. Una actitud que al tècnic no li va fer cap gràcia.

Així ho va voler deixar ben clar a la sala de premsa. Sense criticar-ho amb duresa, però va aprofitar la victòria per fer-ho saber. "Agraïm que se'ns animi i que se'ns aplaudeixi, però no es pot guanyar sempre i que el joc sigui bo. La gent que vingui al camp ens ha de permetre tenir els nostres moments de dubte. Els que vinguin, que ens ajudin. I si algú s'ha sentit ofès, que em disculpi", va recitar. Això sí, va justificar també la reacció del públic: "Potser els culpables hem estat nosaltres perquè els hem mal acostumat", fent referència als excel·lents números de l'última temporada.

Dit això, Machín va felicitar-se per haver sumat tres punts més que confirmen que aquest 2016 és una altra història. "Esperem que la ratxa continuï. Estem demostrant que, ara mateix, som un equip molt solvent a casa. La victòria reafirma que estem en un bon moment, però no ens hem de relaxar". Va recordar també les enormes dificultats que un equip com el Bilbao Athletic li havia plantejat al Girona. "Ha sigut un partit molt exigent. A Segona A, qualsevol equip et pot guanyar. La igualtat és grandíssima. Només passa en infantils que l'últim no guanya ni un partit. Aquí no", deia.

I llavors va sortir el nom propi de Borja García, l'autor del gol decisiu. "Gràcies al seu encert hem pogut guanyar. És el que s'espera d'ell i també de tots els jugadors. N'hi ha onze que surten d'inici i tenen la sort de jugar. I després n'hi ha tres que, tot i el seu malestar per no ser titulars, han de d'aprofitar el seu moment. Em quedo amb la intenció de tothom que surt des de la banqueta", va resumir. Un altre nom propi va ser el de Pere Pons, que va veure la cinquena targeta. "M'he emprenyat com una mona", va reconèixer el sorià, que perdrà un jugador "importantíssim" per al proper partit de Lliga, al camp del Numància. "Accions com aquestes (les de la targeta) són ximpleries d'alevins, infantils o juvenils", va lamentar, abans d'elogiar el de Sant Martí Vell. "En Pere no només ens dóna un gran desplegament físic, sinó que està creixent a passos de gegant en l'aspecte àctic, sap dosificar esforços i quan arriscar-se. Tard o d'hora l'havíem de perdre, però fastigueja que sigui d'aquesta manera".

La resignació de Ziganda

Per a José Ángel Cuco Ziganda el que es va viure ahir sobre la gespa de Montilivi és una mena de dejà vu del que li ha passat al seu Bilbao Athletic al llarg de la temporada. "Mai hem perdut la cara. Competim sempre i els partits solen estar igualats. Intentem fer moltes coses. Fins i tot, durant algunes fases, hem incomodat el Girona". Fins aquí, bones paraules. Però després els arriba als bascos la crua realitat: "Hi ha d'altres detalls que es reflecteixen en el marcador, però que no es veuen en el joc. Ells han aprofitat les ocasions que han tingut i ens han fet mal amb l'estratègia. És una llàstima". La història de sempre per al cuer de la categoria. "Estic orgullós dels jugadors. Allà on anem no guanyem, però no fem mai la sensació de ser un mal equip", va valorar.