El tòpic diu que la Lliga Adelante està marcada per la igualtat i que els petits detalls són els que acaben decidint a l'hora de la veritat. Un any més, els números ho acrediten: a dotze jornades pel final, el Girona es manté a 5 punts del play-off tot i només haver sumat un empat en les dues darreres jornades. I és que els de Montilivi formen part d'un grup de 10 equips separats per aquest reduït marge entre el cinquè (Saragossa, precisament el proper rival del conjunt de Machín) i el catorzè (Tenerife). "Queda moltíssima lliga", va advertir el tècnic ahir al final del partit, ssatisfet per haver sigut superiors al líder però molest per no haver pogut sumar una victòria que, aleshores sí, hauria disparat definitivament la il·lusió.

Dels sis primers classicats a dia d'avui, només el Nàstic, que va golejar el cuer (0-4) Bilbao Athletic va guanyar. El Leganés va empatar a Girona i fa dos partits que no venç; l'Alabès va igualar sense gols amb el Lugo, el mateix resultat que el Saragossa a Tenerife i que el Còrdova a Sòria, tot i que en aquest cas, l'empat va ser a un. En aquesta jornada, en onze partits hi ha hagut sis empats, més de la meitat. Una lluita igualadíssima.

Que la pugna impliqui tants equips beneficia que cada cap de setmana es produeixin duels directes. En la següent jornada, per exemple, l'Osasuna rep el Tenerife, el Girona va a Saragossa, el Nàstic rep el Numància, el Còrdova s'enfronta a l'Alabès, i el Mirandés posarà a prova el Valladolid. Per als blanc-i-vermells puntuar a La Romareda podria ser un magnífic negoci. I en la següent jornada l'esperaria l'Osasuna, un altre dels equips implicats en la batalla i que ara és setè, amb cinc punts més que els de Machín.

El calendari del Girona es presenta ara més exigent que mai perquè els següents rivals seguirant sent directes: Lugo i Alabès. Mentretant, la distància amb els llocs de descens, fins no fa gaire la lluita dels gironins, segueix molt llunyana i amb l'empat d'ahir contra el Leganés es manté en els 10 punts de diferència.