La manca de gol i el dèficit de punts que s'arrossega des de la primera volta són dues de les grans xacres que estan impedint al Girona estar més amunt a la taula de classificació. La zona de play-off d'ascens és a només tres punts però entre el Girona (12è) i l'Alcorcón (6è) hi ha un grapat d'equips que lluita pel mateix objectiu. Per colar-s'hi i assolir un dels bitllets tan preuats, el Girona necessita solucionar la manca d'encert de cara a porteria que les darreres setmanes s'ha tornat a reproduir i, sobretot, tornar a reconduir els números a Montilivi. I és que el conjunt gironí arriba a aquest tram final de competició com el pitjor local dels 14 aspirants a l'ascens a Primera Divisió, amb només 23 punts. Els de Pablo ?Machín, després dels últims empats contra Leganés i Osasuna, han vist frenada la seva millora com a local experimentada aquest 2016. Tant és així que el Girona, a part de ser el candidat amb pitjors números a casa, és també el tercer pitjor local de tota la categoria. Només l'Osca (16) i el Bilbao Athletic (19) signen pitjors registres que els gironins, que tenen els mateixos que l'Albacete (23).

Montilivi potser no té la clau del play-off perquè el calendari dibuixa un tram final de Lliga amb cinc partits a domicili i només quatre a casa. Ara bé, assegurar els punts com a local donaria moltes opcions a un Girona que, a domicili sí, ha demostrat ser un equip d'allò més fiable. De ben segur que els aficionats blanc-i-vermells recorden amb recança partits com els de contra l'Osca (0-0), Llagostera (2-2), Lugo (0-1), Còrdova (1-2) o els dos darrers davant Osasuna (0-0) i Legnaés (1-1) en què els rivals sense ser superiors al Girona han sortit vius i amb punts de l'estadi. L'absència d'aquests punts fa que el Girona no acabi d'impulsar-se més enlaire la taula després d'una segona volta que està frgant el notable.

És si més no curiós veure com el Girona ha estat capaç de puntuar en tres camps dels sis millors locals com són Leganés (2-2), Oviedo (1-2) i Saragossa (0-3). La diferència amb aquests aspirants són els números del Girona a casa. Els de Machín han sumat tan sols 23 punts pels 36 del Leganés, 34 de l'Oviedo i 32 del Saragossa. La resta de candidats també superen amb escreix els registres dels gironins a Montilivi: Alabès (31), Nàstic (32), Alcorcón (33), Osasuna (29), Elx (29), Lugo (27) o Tenerife 826). Més a prop hi ha els números de Mirandés (24), Valladolid (24) i d'un Còrdova que malgrat haver perdut de manera consecutiva els últims sis partits a l'Arcángel continua tenint més punts que el Girona a casa (25).

L'amenaça de l'Alabès

El conjunt de Pablo Machín té dissabte una nova oportunitat per començar maquillar els seus números a l'estadi amb la visita de l'Alabès. No serà gens fàcil, ja que el conjunt vitorià no només és el colíder, empatat amb el Leganés, sinó que a més a més, és el millor visitant de la categoria. Els bascos han aconseguit 26 punts lluny de Mendizorrotza i superen precisament el Girona, que empatat a 23 punts amb el Còrdova i el Mirandés és el segon millor visitant de la Lliga.

Després de rebre dissabte l'Alabès, el Girona li quedarà enfrontar-se al Tenerife, Mallorca i Alcorcón a Montilivi fins a final de temporada. A domicili, les visites seran als camps de l'Albacete, Còrdova, Elx, Valladolid i Ponferradina. Al vestidor ningú vol fer números ni comptes, però de ben segur que al Girona li cal agafar una línia de regularitat basada en victòries consecutives per assolir l'objectiu d'entrar al play-off. La mitjana anglesa de combinar empats amb victòries, podria no ser suficient amb tants equips implicats en la mateixa lluita.