La Lliga de Futbol Professional (LFP) va anunciar ahir que denunciarà davant la Comissió Antiviolència i la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) els insults proferits per aficionats del Lugo al porter del Girona, Isaac Becerra, durant el partit de dissabte passat. La LFP denunciarà el comportament d'un grup de seguidors locals que en el minut 33, just després del gol d'Eloi Amagat que avançava els gironins, van cantar de forma coral i coordinada durant aproximadament 10 segons, «que lo vengan a ver, que lo vengan a ver, esto no es un portero es una puta de cabaret», en referència a Becerra. El fet va ser protagonitzat per mig centenar d'espectadors, situats davant d'una pancarta amb la inscripció «Siareiros Lugo», segons indica la LFP, que destaca que el club gallec va reaccionar immediatament i va emetre un missatge per megafonia en contra de comportaments d'aquest individus, finalitzat amb la frase: «Futbol sí, violència no».

A aquests càntics els van seguir els de «Sporting, Sporting» i «Pablo Caballero, Pablo Caballero» arran també del 0-1 d'Eloi Amagat que avançava el Girona a l'Anxo Carro i amb el qual feien referència al desenllaç de la passada Lliga, en què l'empat dels gallecs a Montilivi va propiciar l'ascens de l'Sporting.

La política de tolerància zero cap a la violència i els insults als estadis que ha instaurat la LFP?des de fa un temps ha suposat un piló de denúncies a equips tant de Primera com de Segona A. Aquesta normativa ha fet també que desapareguin les pancartes amb missatges dels camps de futbol. De fet, en el partit contra el Lugo de la primera volta a Montilivi, es van retirar pancartes de l'afició gironina que feien referència al Lugo, després que l'any passat deixessin sense ascens el Girona.