Samuele Longo coneixia ben poc de Girona i del Girona fins fa cosa d'una setmana quan, arran del fort interès de Quique Cárcel per incorporar-lo, va decidir visitar la ciutat i les instal·lacions. Al 24 anys, i després d'uns anys «dolents» sense continuïtat ni encert de cara a porteria on ha voltat per l'Espanyol, el Verona, el Rayo Vallecano, el Càller i el Frosinone, Longo va veure-ho clar. «Espero que sigui el lloc perfecte per a mi. El Girona és el que més m'ha volgut. És un club seriós i ambiciós i m'hi veig reflectit», assegurava. Un cop decidit, Longo va informar-se del club i va veure els ascensos fallits dels últims anys. «Va estar molt a prop. Ho tornarem a intentar», va dir. Longo arriba cedit per l'Inter de Milà, amb qui té contracte per cinc temporades més, i en l'operació de préstec, el Girona disposa d'una opció de compra al mes de juny. En cap cas, el conjunt neroazzurro el pot repescar abans d'acabar el curs. L'italià va ser rebut per una trentena d'aficionats que l'esperaven i que van animar-lo amb càntics només trepitjar les instal·lacions.

Internacional en categories inferiors per Itàlia i considerat una de les més fermes promeses del calcio Longo busca a Girona la calma i l'estabilitat que no ha trobat els darrers anys. No veu de cap manera que fitxar pel Girona sigui fer un pas enrere a la seva carrera. Al contrari. «No és un pas enrere, sinó que em pot ajudar a fer-ne tres endavant en un futur. No he estat jugant gaire des de fa tres anys. Sóc jove, necessito jugar i aquí és el millor lloc per fer-ho», assenyala. Longo reconeix que les experiències, esportivament parlant, que ha tingut des que va sortir de l'Inter no han estat positives. «Arribo amb molta il·lusió al Girona. Amb ganes de fer-ho bé i de trobar la continuïtat que m'ha mancat aquests últims anys», deia. En aquest sentit, el de Valdobbiabene, un poble d'uns 10.000 habitants a prop de Treviso (Vènet), confia en les seves possibilitats i aposta per ajudar el Girona a assolir un objectiu que ha de ser «tornar a lluitar per l'ascens».

Els números del davanter italià no són gens bons. De fet, no marca des del novembre del 2012 en un València-Espanyol (2-1). Conscient d'això i de la forta aposta que ha fet el Girona per ell, Longo hi resta importància. «Estic content perquè el Girona m'ha fet sentir important. No és pressió sinó felicitat perquè em sento estimat», deia. Després d'un inici d'allò més prometedor amb l'Espanyol, Longo es va diluir i ni al Verona, ni al Rayo ni al Càller, ni tampoc el curs passat al Frosinone, va respondre a les expectatives generades. Tot i els últims anys dolents, Cárcel no va dubtar a apostar fort per ell. El màxim responsable esportiu gironí va confessar que fa tres estius que intenta portar Longo a Montilivi. «A la tercera ha anat la vençuda», se n'alegrava. Cárcel explicava que el seu fitxatge no ha estat gens fàcil a causa de la forta competència. «Fins ara era inviable perquè hi havia molts equips de Primera que el volien. Ara hem pogut tot i que m'he hagut de barallar amb molts equips de Segona A i d'Itàlia», revelava. Cárcel, en aquesta línia, reconeixia que Longo «no seria a Montilivi si hagués fet molts gols els últims anys». «Confiem que pugui demostrar aquí que és un jugador d'elit».

Longo no es va voler autodefinir i va ser Cárcel qui va desgranar totes les virtuts del nou killer blanc-i-vermell. «Té unes grans condicions físiques, qualitat, rematada, presència. Ens pot aportar verticalitat i es complementa bé amb diversos tipus d'atacants. Ho farà bé», deia. Cárcel està convençut que a Longo li anirà a bé a Montilivi i no vol posar-li més pressió del compte. «Que gaudeixi jugant. No podem posar-li la pressió de mirar-lo malament si no marca a la primera jornada», avisa. En aquest sentit, Cárcel considera que el Girona li pot anar bé a Longo. «Va a un club seriós on es fan les coses bé i on no hi ha gaire pressió. Va venir a la ciutat abans de decidir-se, la qual cosa vol dir que té seny i ganes de no equivocar-se», detallava.