El Girona ha aconseguit aquest vespre la primera victòria de la temporada després d'imposar-se amb molta superioritat a l'Elx gràcies als gols de Borja García i Portu a la primera part i de Longo a la segona. El conjunt de Pablo Machín ha ofert una imatge ben diferent a la que va deixar a Sevilla diumenge passat malgrat el 3-3.

Amb una pressió asfixiant sobre els jugadors de l'Elx, els gironins han recuperat la solidesa defensiva del curs passat (Alcalá ha tornat a l'eix i Pere Pons al pivot) i han fet del partit un atac-i-gol continu a la porteria d'un Juan Carlos que ha evitat una golejada més àmplia. La victòria permet el Girona estrenar-se de la millor manera a Montilivi oferint una gran imatge, golejant i assegurant els tres punts com a local.

Tot ha començat amb una genialitat de Borja García que obert el marcador als vint minuts amb un llançament de falta al primer pal que ha sorprès el porter rival i s'ha colat al fons de la xarxa quan tothom esperava una centrada. L'1-0 ha fet avançar línies a un Elx que ho ha pagat quan Portu, al límit de la mitja part, ha ampliat l'avantatge amb una bonica acció individual. A la represa, les tímides aproximacions de l'Elx han estat ben resoltes per la defensa fins que Longo (m. 75) ha fet la sentència amb una plàstica rematada d'autèntic davanter centre a la qual Juan Carlos no hi ha pogut fer res.

Amb el 3-0 el partit s'ha acabat i l'Elx ha fet entrar Lolo per aturar la sagnia i evitar així un resultat encara més dolent. Machín ha fet debutar Saúl García que ha entrat en el lloc d'Aday al carril esquerre als darrers minuts. El marcador només s'ha mogut perquè Guillermo el maquillés però no ha servit perquè els aficionats gironins marxessin d'allò més satisfets cap a casa refets amb la primera victòria a Montilivi.

Fitxa tècnica:

3 - Girona: Bounou; Cifuentes, Juanpe, Alcalá, Kiko Olivas, Aday (Saúl, m.79); Pere Pons, Portu, Borja García (Granell, m.59); Sandaza (Longo, m.65); i Cristian Herrera.

1 - Elx: Juan Carlos; Rober, Pelegrín, Josete, Noblejas; Mandi (Nino, m.44), Dorca, Pedro (Lolo, m.79), Hervías (Hugo Fraile, m.67), Matilla; i Guillermo.

Gols: 1-0, m. 21, Borja; 2-0, m. 39, Portu; 3-0, m. 74, Longo; 3-1, m. 92, Guillermo.

Àrbitre: Aitor Gorostegui (Comitè Basc). Va amonestar als locals Pere Pons, Aday i al visitant Rober Correa.

Incidències: Partit corresponent a la primera jornada de Lliga disputat a l'estadi de Montilivi davant 4.381 espectadors.