Al Girona se li demanava estar a dalt i lluitar per tot. Han passat 14 jornades, i l'equip és allà on volia. El 0-1 d'ahir a Múrcia no només el fa tornar a somriure lluny de Montilivi, sinó que el situa en posicions d'ascens directe a Primera. És tercer, però la intrusió del Sevilla Atlètic a la part alta (el filial andalús és segon) el beneficia. Tot això fa molta patxoca a Pablo Machín. "Tant de bo que s'acabi ja la lliga!", deia, en to de broma. Però el sorià és el primer a admetre que encara queda moltíssima feina per davant i que confiar-se i relaxar-se és l'última que, ara mateix, haurien de fer els gironins.

"A tots ens agrada estar ben amunt a la classificació a aquestes alçades de la competició, però cal seguir treballant perquè cap equip puja o baixa abans de les vacances de Nadal", va afirmar en una roda de premsa en la qual va donar fins i tot més importància al "coixí de punts respecte al descens" que no pas al fet d'estar ben amunt a la classificació. "Haurem de continuar amb el pic i la pala, competint a tots els camps i recuperant efectius perquè això és molt llarg".

va donar moltíssima "importància", recordant que "és molt difícil guanyar a qualsevol camp". "El control ha estat nostre a la primera meitat i no hi ha hagut massa ocasions clares. Era el moment de treballar i desgastar el rival. Després del descans s'han cuinat les ocasions", analitzava Machín, abans d'afegir que "hem tingut l'encert de marcar relativament aviat. A partir d'aquí ells ens han pressionat posant-nos en alguna dificultat, però tampoc gaire". Per al sorià, el "millor" va ser la "victòria", sobretot perquè "veníem a jugar amb moltes baixes i ara seguim endavant i competint".

Força satisfet va acabar el tècnic amb l'actuació dels seus homes, assegurant que "som un equip que sempre fem el mateix, juguem a casa o a fora. Hem intentat pressionar al camp rival, sense deixar-los jugar i ho hem aconseguit. Quan volien sortir els hem pressionat tan bé que els hem generat moltíssimes dificultats, obligant-los a jugar més en llarg. Aquest joc el dominen els nostres centrals. També hem guanyat les segones accions al mig del camp i tot això ens ha permès ser els dominadors fins a l'últim minut". A més, el "petit matís" al final del primer temps de situar Borja com a migcampista per "tenir més possessió" i fer servir Portu "per tallar més i fer mal" ha sortit "bé" al Girona.

El debut de Pablo Marí

Amb la idea perenne de "ser sòlids" al darrere i concedir "com menys ocasions millor", Machín tenia ahir el dilema de mantenir el reconvertit Rubén Alcaraz a la defensa o de fer debutar Pablo Marí. Al final, es va decantar per aquesta segona opció. "És difícil jugar el primer dia amb una línia de tres, però l'UCAM és l'equip de Segona A que més centrades penja a l'àrea i necessitàvem un jugador amb molta envergadura. Per això l'hem fet jugar i ha complert. La seva presència ens permet no fer invents", valorava. També va confessar que Coris havia estat substituït en notar "una sensació una mica estranya" que, finalment i per "fortuna", no ha estat "res greu" que el faci passar per la infermeria.