Tres victòries en quatre partits, només tres gols encaixats en nou jornades han consolidat el Girona en les posicions de privilegi. No ja en les de play-off, sinó en les d´ascens directe, després de només 15 jornades de Lliga disputades. Diu molt sàviament Pablo Machín que per Nadal cap equip ni puja ni baixa i no li manca raó. Ara bé, a diferència de la temporada passada, en què una insuficient primera volta va obligar l´equip a excel·lir durant la segona, enguany sembla que el Girona s´hi ha posat ben d´hora. Lluny queda ja la imatge d´equip fràgil en defensa que el va convertir en el conjunt més golejat de la categoria en les primeres jornades.

Els de Machín han trobat la línia a seguir i han agafat una velocitat que, si es manté fins a final de curs, el pot dur a fites d´allò més il·lusionants. El Girona ha arribat i ho ha fet per quedar-se. Són només 15 jornades però l´objectiu és clar: ser a dalt a final de curs. Al vestidor aquesta és la intenció però no pensen deixar entrar cap mena de confiança ni relaxació. Jugadors i tècnics són conscients que això és molt llarg i que cal lluitar cada partit i cada punt com si fos l´últim. Les experiències de les últimes temporades els han escarmentat i per això ara el gran repte és lluitar per l´ascens directe sense haver de passar per uns play-off com els disputats fins ara, que han acabat tots malament.

Malgrat la derrota a Oviedo de dissabte, el Llevant continua amb un còmode coixí no ja respecte al segon sinó sobre el quart classificat, que marca la zona d´ascens directe. El Girona de la seva banda, ha atrapat el Sevilla Atlètic i després de superar el Lugo, ja treu un punt a l´Oviedo, quart classificat i primer equip que no ascendiria directament i tres al Cadis, vuitè classificat. A més a més, amb 24 punts mitja salvació és al sarró i el descens queda ja a 8 punts.

La bona dinàmica de l´equip i els resultats assolits les darreres jornades han disparat les expectatives dels gironins. I és que l´equip està responent a les opinions de molts aficionats que a l´estiu s´il·lusionaven amb els ­fitxatges i la possibilitat de poder tornar a lluitar per l´ascens per tercera temporada consecutiva. En aquest sentit i després de superar els dubtes de les primeres jornades, el Girona torna a ser l´equip sòlid en defensa i letal en atac que tantes alegries ha donat les últimes temporades.

Després de la victòria contra el Lugo, els gironins encaren ara un tram de calendari molt complicat amb la sortida diumenge (16.00) a Osca i la visita del líder Llevant d´aquí a quinze dies a l´estadi. Seran dos partits contra dos rivals, de moment directes, que poden definir les possibilitats de l´equip abans de l´aturada nadalenca. Tot i això, encara abans de les vacances, el Girona haurà de visitar l´Alcorcón i rebre el Nàstic de Tarragona.

Per encarar aquest darrer mes de competició abans de final d´any, Pablo Machín confia a poder recuperar algun efectiu del grapat de lesionats que té a la infermeria. En aquest sentit, a banda d´Eloi Amagat, que divendres passat ja va realitzar una part de l´entrenament amb el grup, l´altre futbolista que està evolucionant molt bé és Sandaza.

El toledà, lesionat contra el Numància, confia a poder reaparèixer abans de Nadal. En principi, el termini de recuperació era d´un mes. Quinze dies després, les sensacions del jugador són positives malgrat que tant el cos tècnic com els serveis mèdics no volen prendre cap tipus de risc per evitar qualsevol recaiguda.