A Montilivi, demà pot passar qualsevol cosa. Cada partit és un món en aquesta categoria, però encara més imprevisible és un enfrontament en què el primer i el segon classificat de la lliga mesuren les seves forces. Si perd o empata, el Girona es quedarà sense l´oportunitat de retallar distàncies amb el Llevant i veurà perillar la seva segona plaça. Però si guanya, no només s´acostarà al capdavant, sinó que també aconseguirà enllaçar quatre victòries consecutives, quelcom que fins ara l´equip ha assolit en molt poques ocasions a la categoria. Fins ara, els blanc-i-vermells s´han imposat a Múrcia a l´UCAM (0-1), han derrotat el Lugo a l´estadi (3-1) i vénen de guanyar a Osca (1-2). Superar els valencians augmentaria la ratxa victoriosa fins a les 4 jornades. Precisament, aquest és el rècord personal de Pablo Machín des que el sorià és entrenador professional. No ho va fer en dos anys al capdavant del Numància, però sí que ha estat capaç d´aconseguir-ho en dues ocasions des que dirigeix el Girona.

Totes dues es van produir la temporada 2014/2015, aquella en què l´ascens directe a Primera es va escapar a l´últim sospir. Els gironins van ser capaços de guanyar des de la jornada 21 fins a la 24, superant el Lugo, Racing de Santander, Alcorcón i Tenerife. Uns mesos més tard, va passar tres quarts del mateix. Victòries des de la jornada 34 a la 37. Les víctimes, Leganés, Recreativo, Osasuna i Barcelona B.

Aquestes dues no són les úniques vegades en què el Girona ha guanyat 4 partits seguits en aquesta etapa moderna a la Segona A. Ja ho havia fet dos cursos abans, amb Rubi al timó. En aquella ocasió, la ratxa anava des de la jornada 11 fins la 14, amb triomfs sobre el Numància, Múrcia, Racing de Santander i Lugo.

Tot i això, encara hi ha un registre millor i, per igualar-lo, a l´actual Girona li caldria no només guanyar el Llevant, sinó també sumar els tres punts la setmana vinent al camp de l´Alcorcón. El rècord absolut data de la campanya 2010/2011, quan es va derrotar de manera consecutiva Nàstic, Osca, Alcorcón, Vila-real B i Granada. Raül Agné era l´entrenador d´un equip que va tallar la bona dinàmica amb un dur 4-0 a Huelva.