En tot just la seva segona temporada a l´Alcorcón, el migcampista saltenc s´ha convertit ja en un dels capitans de l´equip. Titular indiscutible per a Cosmin Contra primer i ara per a Julio Velázquez, el gironí està satisfet en l´aspecte personal però admet que a l´equip li està costant aixecar el vol. Amb 28 anys i acabant contracte el proper 30 de juny, Toribio no vol pensar en el futur i, tot i que no tanca cap porta, reconeix que el tempten les noves experiències. Primer però es vol centrar en aquesta temporada i fer escalar posicions l´Alcorcón. La primera oportunitat serà demà passat contra el Girona, un equip que veu «tard o d´hora» ascendint a Primera Divisió.

L´Alcorcón no acaba d´escapar dels llocs de perill i flirteja amb el descens. Com estan els ànims a punt d´acabar la primera volta?

Ens està faltant continuïtat en els resultats, guanyar dos partits per poder estar una mica més tranquils a la zona més noble. Competim bé però ja se sap que quan ets a la part baixa sempre costa més de guanyar i la pilota no vol entrar.

Personalment està sent indiscutible tant per a Contra com ara amb Julio Velázquez. Satisfet?

Sí. No em queixo. Estic molt content. Tinc la confiança de l´entrenador i intento ajudar-lo a ell i als companys.

Com s´explica que l´Alcorcón sigui una piconadora a casa i a fora baixi tant el rendiment?

A casa, estem amb la nostra gent, que ens escalfa molt i ens dóna confiança. Tenim una mentalitat molt forta aquí. Ens coneixem l´estadi. A fora hem competit bé però costa més. La setmana passada a Vallecas per exemple vam fer un gran partit. El Rayo Vallecano amb una oportunitat i mitja ens va fer dos gols i ens va guanyar.

L´aposta i l´objectiu del club a l´estiu no devia pas ser lluitar per fugir del descens.

L´aposta de moment és salvar la categoria, que és el més important. Sí que és cert que el club fa passos importants però ara per ara, l´objectiu és la permanència perquè hi ha molts futbolistes nous.

Amb gent de molt nivell com David Rodríguez, Aguza, Pablo Pérez, Óscar Plano... l´equip sembla fet i pensat per estar força més amunt.

A l´estiu es va iniciar un projecte nou amb nou entrenador i molts jugadors nouvinguts. Sempre costa més d´adaptar-los. Quan les peces encaixin, que no serà gaire tard, escalarem posicions.

Vostès estan fortíssims a casa i el Girona arriba llançat després de quatre victòries consecutives. Quin partit preveu diumenge?

Serà un partit molt i molt difícil. El Girona està en una magnífica dinàmica. A més a més, té jugadors que fa molts anys que estan junts i juguen d´una mateixa manera amb el mateix entrenador. Ho estan fent molt bé i vénen de guanyar el líder.

Què és el que més temen del Girona?

Res en concret. Més aviat el conjunt en si. Mires qualsevol partit seu i veus els centrals que estan bé, els carrilers també, els migcampistes, els davanters... Tots. És un equip molt ben planificat.

El Girona fa dos anys que es queda a les portes d´ascendir a Primera Divisió. El veu ja com un dels grans de la categoria?

Estan fent i aconseguint grans coses. És molt important dur tants anys a Segona A. El Girona és ara un club molt fort i segurament pujarà un any o un altre a Primera Divisió.

Pel que fa al futur i amb 28 anys, on es veu a curt termini? El tren del Girona li ha passat ja?

Estic molt bé a l´Alcorcón. Em sento molt valorat i tinc molt de suport per part del club.Ara bé, no em tanco cap porta. Acabo contracte el proper 30 de juny i m´agradaria viure alguna altra experiència.