Poc s'esperava Pablo Machín fa unes setmanes que ahir, després del partit contra el Rayo Vallecano, acabaria sortint a la sala de premsa de Montilivi per donar explicacions sobre la tercera derrota consecutiva del seu equip. L'equip mostrava molt bons símptomes abans del partit davant del Cadis, però com que el futbol són dinàmiques, l'equip sembla haver entrat en un túnel del qual encara no ha trobat la sortida. «El vestidor està fotut. El Rayo ha guanyat justament, els hem posat les coses més fàcil del que ho acostumem a fer. Tenen futbolistes de molta qualitat i el fet de posar-se per davant al marcador els ha permès treure les seves millors virtuts», va destacar el tècnic sorià.

El conjunt madrileny va aconseguir fer mal al Girona en accions de pilota parada , accions que per a Machín «han marcat el partit». «No hem estat bé en defensa i ells han estat encertats. A Oviedo també vam patir en aquestes accions i necessitem mostrar-nos més sòlids en aquesta faceta», recalcava un Pablo Machín que té clar que «els equips que ens vulguin guanyar hauran de fer més coses que nosaltres». Això ho va aconseguir el Rayo, que va ser millor sobre el terreny de joc i va controlar la gran majoria de les facetes del partit. En cap moment el conjunt madrileny va veure perillar en excés el marcador, encara que el tècnic del conjunt gironí va destacar que «ho hem intentat fins al final, jo els demano als meus futbolistes que no baixin mai els braços».

Des que entrena el Girona, és la primera vegada que l'equip de Pablo Machín encadena tres derrotes consecutives. «L'equip està fotut», assegurava el tècnic sobre aquest fet, perquè «no estem acostumats a aquest tipus de situacions». «L'aspecte psicològic és molt important. Portem molts quilòmetres a les cames, no tenim la frescura que teníem i ara futbolistes amb menys protagonisme podrien tenir més oportunitats. És molt important ara mateix recuperar-se físicament i mentalment», va dir Machín, conscient que «no queda res més que recuperar i tornar a ser l'equip sòlid que tradicionalment som».

«Es canviarien per nosaltres»

Les alarmes s'han encès per veure que fa tres jornades la distància respecte del tercer era d'onze punts i l'optimisme estava pels núvols i a dia d'avui, Tenerife o Oviedo podrien quedar a sis punts dels gironins.

És lògic que els números indiquen que els últims resultats no han acompanyat un equip que ha viscut tota la temporada en una situació privilegiada i l'entrenador del Girona ho té clar. «Tots els equips menys el Llevant es canviarien per nosaltres», va dir, afegint que «som un equip atractiu i a batre per tots els nostres rivals».

Cert és també que la derrota d'ahir va deixar un regust de boca ben diferent a les que es van encaixar davant el Cadis o la setmana passada al Tartiere, especialment pel joc ofert per l'equip i perquè en els dos duels anteriors l'equip va tenir opcions en gairebé tot el partit per intentar sumar algun punt, no com davant el Rayo, on l'equip madrileny va tenir gairebé en tot moment controlat el partit. «Les sensacions no són les mateixes que els últims partits. A veure si tenim menys bones sensacions però a canvi guanyem els partits», va afirmar Pablo Machín.

Oblidant ja la derrota d'ahir, el Girona se centra en el proper objectiu, ben especial per a l'entrenador, el Numància. «Com a entrenador sí que he d'intentar que aquest equip torni a estar sòlid i tinc clar que lluitarem fins al final per pujar a Primera Divisió», assegurava Machín, que finalitzava la roda de premsa destacant que «la derrota també ens ha de fer veure la gran dificultat que té ser on som i haver aconseguit el marge respecte del tercer classificat».