Si el Girona busca algun al·licient aquest vespre, a banda d'intentar acabar la Lliga amb més punts que el tercer classificat, l'objectiu idoni és el de mirar de guanyar al Nuevo Arcángel. Seria la primera vegada que s'aconsegueix. En aquest estadi, de poc més de dues dècades de vida, i també a Còrdova, on fins ara no n'ha aconseguit marxar mai amb una victòria al llarg de tota la seva història. L'escenari és ben maleït per als blanc-i-vermells. No només en aquests darrers anys, sinó des de sempre. Mai s'hi ha guanyat i amb prou feines s'ha pogut arrencar algun empat. Per tant, superant avui els de Luis Carrión, els gironins tancarien de la millor manera possible una temporada històrica per a l'entitat.

A la Segona Divisió A, 8 han estat les visites del Girona al Nuevo Arcángel i el botí ha estat més que escàs: 6 derrotes i tan sols un parell d'igualades. L'última, el mes de gener del 2011, ara fa més de sis anys (1-1). L'altra, un 2-2 el curs 09/10. La resta, tot ensopegades. I en totes aquestes derrotes, els blanc-i-vermells sempre s'han quedat sense veure porteria. Tampoc va anar gens bé al play-off d'ascens a Primera de la temporada passada (15/16). En aquell partit, amb un 2-1 final que s'acabaria capgirant uns dies més tard a Montilivi, els andalusos es van avançar amb dos gols ben matiners. A Segona B, tres quarts del mateix. Ja al vell Arcángel, el Girona també va tornar de buit cap a casa. Al curs 79/80, desfeta per la mínima (1-0). I un any abans (78/79), empat a res (0-0). Tots dos equips van coincidir al grup II de la categoria de bronze.

El balanç empitjora quan es miren els registres golejadors. Els gironins, en 10 visites a Còrdova tan sols han aconseguit veure porteria quatre vegades.