Pablo Maffeo no debutarà amb la selecció espanyola sub-21. Si més no, per ara. Citat per primera vegada amb el combinat nacional divendres passat, el defensa del Girona ha caigut inesperadament de la llista per culpa d'un contratemps en forma de lesió. Una valoració mèdica, un cop concentrat, ha revelat que el català pateix certs problemes musculars i, per precaució, se l'ha deixat fora. Albert Celades, el seleccionador, movia fitxa ràpidament i ahir a primera hora de la tarda s'afanyava a convocar David Carmona, lateral dret del Sevilla.

Cop per a Maffeo, qui divendres rebia una molt bona notícia. Ja li havia insinuat el seu representant que podia passar; hi havia opcions que Celades el cités per al doble compromís de la selecció espanyola sub-21. Ho volia veure amb els seus propis ulls i va ser, un cop acabat l'entrenament que el Girona va celebrar a Montilivi, que ho va veure a través del Twitter oficial del combinat nacional. El seu nom estava entre els escollits pel seleccionador. Era la seva primera convocatòria amb la sub-21 i l'opció de debutar-hi prenia forma. Tenia dues oportunitats per fer-ho: aquest divendres, en un amistós al Salto del Caballo de Toledo contra Itàlia; o la setmana vinent, el dimarts dia 5, davant Estònia a Tallin en un duel classificatori de cara a la propera Eurocopa.

Al final, ni en un partit ni en l'altre. Maffeo ha disputat 270 minuts en menys de dues setmanes. Ha completat els partits de Lliga amb l'Atlètic de Madrid i Màlaga, a part del Trofeu Costa Brava davant el Manchester City. En l'últim d'ells, el del passat dissabte contra el conjunt andalús, va acabar tocat. Si més no, això és el que determinaven els serveis mèdics de la selecció. Un cop ja concentrat, Maffeo passava la pertinent revisió i allà se li va diagnosticar una lesió «de tipus muscular». No se'n va especificar res més. Suficient, per anunciar que el defensa se'n tornava cap a casa per precaució. Ara, un cop ja a Girona, caldrà veure què és el que té realment. De temps per recuperar-se, en té per davant. Aquest cap de setmana no hi ha Lliga a Primera i el proper compromís oficial del conjunt blanc-i-vermell no arriba fins el diumenge 10 de setembre. Serà al nou San Mamés i contra l'Athletic. Si no hi ha cap contratemps i la lesió no va més enllà, Maffeo tornarà a ocupar el carril dret.

Una nova oportunitat li arribarà un mes després. El segon cap de setmana d'octubre, de nou la competició s'aturarà pels compromisos internacionals. En aquest sentit, Espanya tornarà a tenir partit de classificació. Serà una altra vegada a domicili i, aquest cop, Eslovàquia es convertirà en el rival a batre.

Stuani i Bounou, concentrats

Mentre que a Maffeo no li toca més remei que fer de nou les maletes i tornar cap a Montilivi, dos altres jugadors de la primera plantilla del Girona passaran aquests propers dies amb les seves respectives seleccions i no es reincorporaran a la disciplina blanc-i-vermella fins la setmana vinent. Un d'ells és Christian Stuani, citat pel doble compromís que afronta l'Uruguai camí del Mundial de Rússia de l'any vinent. El davanter és un dels 25 futbolistes que ha citat Óscar Tabárez, el seleccionador celeste. Ahir, avui i demà, entrenaments, abans de jugar dijous contra l'Argentina de Leo Messi a l'estadi Centenario. Sense gaire temps per descansar, tocarà preparar el següent matx: el de dimarts, 5 de setembre, contra el Paraguai a Asunción.

L'altre és Yassine Bounou. L'any passat es va fer un fart de viatjar amunt i avall pels compromisos del Marroc i aquest curs ha començat igual. Entrava a la llista d'Hervé Renard, ja està concentrat i fins i tot s'ha exercitat amb els seus companys. En aquesta ocasió, podria tenir minuts en un dels dos partits corresponents a la tercera eliminatòria de classificació per al Mundial del 2018. El conjunt africà es veurà les cares amb Mali en totes dues ocasions. El primer tastet arribarà aquest divendres a la nit, a Rabat. Tots dos conjunts es tornaran a enfrontar ben aviat. Serà el dimarts següent, 5 de setembre. En aquesta ocasió, l'acció es traslladarà fins Bamako.