El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, va dir pocs dies després de pair l'ascens a Primera Divisió que caldria sacsejar una mica la plantilla. Cárcel va parlar obertament amb tots i cadascun dels herois de l'ascens per comunicar-los si es quedaven o, en canvi, no tenien lloc a l'equip. Tenia clar que el salt era molt gros i que calia reforçar de valent la plantilla i realitzar al voltant d'una quinzena de fitxatges. Durant tot l'estiu, Cárcel va anar prenent decisions i perfilant una plantilla que no es va acabar de tancar fins divendres a la tarda amb els fitxatges de Michael Olunga i David Timor.

Amb el kenià i el valencià, el Girona va arribar a la dotzena de fitxatges si bé, amb els retorns de Maffeo i Mojica, que ja eren a la plantilla del curs passat, el total s'enfila a 14. Només una peça li ha mancat a Cárcel per arrodonir un equip que, i ho està demostrant, «té arguments per lluitar per la permanència». Ha estat la figura d'un altre carriler dretà que afegís competència a Pablo Maffeo i es convertís en el cinquè home (amb Maffeo, Aday Benítez, Planas i Mojica) per a una posició de molt de desgast i on les lesions solen estar a l'ordre del dia.

Al final, Cárcel no va trobar l'home ideal i va decidir deixar una plaça vacant pel que pugui passar, tancant la plantilla amb les altes d'Iraizoz (Athletic), Planas (Celta), Muniesa (Stoke), Stuani i Bernardo (Middlesbrough), Timor (Leganés), Olunga (Guizhou), Boulaya (Bastia), Mojica (Rayo), Marlos Moreno, Douglas Luiz, Aleix Garcia, Kayode i Maffeo (City). Amb les 14 incorporacions realitzades, el Girona és el segon equip de la categoria que més s'ha reforçat aquest estiu. Només ha fet més fitxatges el Getafe, un altre dels equips ascendits, que s'ha enfilat fins als 13, que amb Portillo, Pacheco, Chuli i Álvaro Jiménez, que ja eren a l'equip el curs passat com a cedits i enguany continuen en propietat, arriba fins als 17. El conjunt de Bordalás s'ha reforçat amb Amath (Atlètic), Djené (Saint Truiden), Manoljovic (Estrella Roja), Olivera (Nacional), Bruno (Betis), Shibasaki (Tenerife), Fajr (Deportivo), Montero (Swansea), Ángel (Saragossa), Emi Martínez (Arsenal), Bergara (Reial Societat), Antunes (Dynamo Kiev) i Arambarri (Boston River).

L'altre club nouvingut de Segona A és un Llevant que no ha retocat tant el bloc del curs passat. Així, els valencians han incorporat 11 jugadors nous als quals s'hi afegeix Oier Olazábal, que l'any passat estava cedit. Els valencians s'han reforçat amb Boateng (Moreirense), Doukouré (Metz), Bardhi (ujpest), Ivi (Sevilla Atètic), Langerak (Stuttgart), Nano i Luna (Eibar), Álex Alegría (Betis), Cabao (Nacional), Samu García (Leganés) i Lukic (Torí).

L'Athletic, només repescats

Els mateixos fitxatges que el Girona ha fet un Alabès molt renovat que, en les dues primeres jornades no ha sumat cap punt. Els vitorians s'han reforçat amb 12 futbolistes als quals cal afegir-hi Sobrino i Ely que han estat fitxats després d'una cessió. Les altes de Bojan Krkic i Munir El Haddaddi haurien de permetre als bascos fer un salt de qualitat. D'altre banda, el club que menys s'ha reforçat, a part de l'Atlètic de Madrid, que estava sancionat per la FIFA i només ha pogut repescar els cedits Vietto i Werner ha estat l'Athletic Club, que només ha recuperat cedits (Kike Sola, Aketxe, Vesga i Herrerín) i ha ascendit Córdoba i Núñez del filial. La Reial Societat amb 2 (Januzaj del United i Diego Llorente del Madrid) és un altre dels que menys s'ha reforçat. El Reial Madrid, que ha fitxat Theo Hernández i Ceballos i ha repescat Mayoral, Marcos Llorente i Vallejo, tampoc ha fitxat gaire. El Vila-real ha incorporat Enes Unal, Semedo, Fornals i Bacca a més a més de comprar Andrés Fernández al Porto i repescar Adrián Marín del Leganés.