Ripoll intenta, de mica en mica, superar el xoc que va suposar conèixer que els autors dels atemptats a Barcelona i Cambrils eren nois del poble. Si dissabte més de 3.000 persones s'aplegaven a la plaça del Monestir per seguir el Concert per la Pau i mostraven el seu rebuig al terrorisme i cridaven a favor de la cohesió social, aquesta tarda el Camp Municipal d'Esports també s'omplirà per veure en directe el partit del Ripoll contra el Girona (18.00, Esport3). «Ens prenem el partit com una festa perquè jugar contra un equip de Primera Divisió no passa cada dia, però també ens anirà bé per fer teràpia a tots», deia ahir el president del Ripoll, Ramon Serra. El dirigent afegeix que el poble ha tingut «una publicitat no gaire agradable» i recorda que tant el concert de dissabte com el partit d'avui «són coses positives, de les que ens agraden». Serra explica que a Ripoll «hi ha molta afició pel Girona» i que la gent «està molt il·lusionada» amb la possibilitat de veure l'equip.

El conjunt ripollès, com el Girona, no ha tingut partit aquest cap de setmana, ja que el seu duel al camp del Pontenc es va ajornar. El Ripoll va recuperar el curs passat la Tercera Catalana després d'un any a Quarta i enguany aposta per una temporada «de transició» per intentar, a poc a poc, tornar a categories més altes. El gran referent de l'equip continua sent un any més el veterà Iván Díaz. L'exjugador de l'Espanyol o l'Albacete, entre altres, lidera un equip que compta també amb el camerunès Joseph Legrand Sipeuwa, ex de l'Alcobendas, o Marc Uceda, exjugador de l'Ancona i el Hessen Kassel alemany. «El partit és molt especial per a nosaltres. Estem molt dolguts perquè la comarca es va veure involucrada amb els esdeveniments», explica l'entrenador, el xilè Jorge Coihuín.

El fet que el Peralada disputés ahir partit, farà que, probablement, Pablo Machín compti amb la majoria de jugadors del primer equip per jugar aquesta tarda a Ripoll. Això sí, serà el torn per a homes amb pocs minuts fins ara com Ramalho, Planas, Juanpe, Douglas Luiz, Eloi Amagat, Kayode, Boulaya, Marlos Moreno o Aleix Garcia. També podrien ser els primers minuts de la temporada per a Johan Mojica. Caldrà veure si l'estat de forma de Michael Olunga és prou òptim com perquè el davanter kenià s'estreni. David Timor, en principi, hauria d'arribar avui i podria ser presentat demà a la tarda.