L'Escola d'Adults de Girona espera que la reunió que tenen prevista amb el departament d'Educació pel juliol acabi amb una 'bona entesa' i que puguin començar el pròxim curs 'sense incidents'. Així, la directora del centre, Elisenda Alcaraz, es mostra optimista cara a les negociacions i espera que 'les possibles mancances' que es detectin es puguin solucionar abans que comenci el curs. Aquesta voluntat de l'equip directiu de l'escola ve després que a l'inici del curs passat es mobilitzessin per reclamar més professorat per donar resposta a l'oferta educativa després 'd'esgotar' les vies de diàleg.

Precisament aquest dimecres han començat les preinscripcions d'alumnes pel pròxim curs. Durant el curs 2007-2008 han passat per l'Escola d'Adults de Girona més de 1.700 alumnes. Tot i això, uns 400 s'han quedat en llista d'espera. Alcaraz afirma que estan 'satisfets' amb els resultats del curs passat tot i les 'limitacions' que tenen per manca d'espai. 'Hi ha més demanda que oferta', ha lamentat la directora del centre.

A més, afirma que previsiblement detectaran 'mancances' un cop tinguin els grups d'alumnes formats i es formalitzin les matriculacions. Per aquest motiu, afronten amb 'optimisme' les negociacions amb Educació. Esperen que arribin a bon port i que puguin començar el nou curs 'sense entrebancs'.

Una de les línies de formació de l'Escola d'Adults que té més 'èxit' és la formació per a fer proves d'accés a altres estudis. Així, durant el darrer curs, es van matricular en aquests cursos 423 alumnes. D'aquests 289 es van acabar presentant a les proves i en van aprovar 219. Alcaraz ha explicat que quan formen els grups ja tenen 'en compte' que sol haver-hi aquest índex de gairebé el 50% d'abandonament perquè són proves 'difícils' i més tenint en compte que 'molts cops' són alumnes que 'fa anys' que no estudien.

L'Escola forma per afrontar les proves d'accés a Grau Mitjà, Grau Superior i Universitat. El curs que ha comptat amb més nombre d'alumnes és el d'accés a Grau superior amb 251 matriculats i 149 aprovats. El coordinador de les preinscripcions, Miquel Blanch, ha detallat que els alumnes veuen la formació professional com 'la millor sortida laboral'.

Una altra de les línies 'prioritàries' del centre és l'alfabetització -durant el curs 2007-2008 han tingut més de 100 alumnes- i el català, sobretot per a nouvinguts -amb més de 500 alumnes durant el darrer curs. A més, els alumnes que ja estan cursant estudis a l'escola d'adults tenen prioritat a l'hora de matricular-se. Compten que entorn a 400 alumnes segueixin amb els estudis.

Alcaraz ha explicat que la 'manca d'espai' que tenen a la central de Girona, la supleixen amb aules repartides pels centres cívics de la ciutat. A més, afirma que és un 'bon sistema' per arribar a més ciutadans tant de Girona com de la seva àrea urbana.