Els comerciants del Mercat del Lleó tornaran a distribuir bosses compostables, entre els seus clients, com a alternativa a les bosses de plàstic. Amb l'objectiu de continuar treballant per a la prevenció de residus a la ciutat, l'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona ha comprat 60.000 bosses compostables més amb la intenció de donar continuïtat a la campanya de bosses compostables que es va iniciar l'any passat.

L'Associació de Comerciants de la plaça del Mercat ha adquirit el compromís de substituir, de forma progressiva, la bossa de plàstic per la compostable. I és que tard o d'hora caldrà adoptar mesures d'aquest tipus, ja que es preveuen futures lleis reguladores de la generació de residus com, per exemple, l'aplicació d'un impost ecològic per regular el consum indiscriminat de bosses de plàstic. Aquesta campanya, servirà de trampolí per a la implantació gradual i definitiva d'aquest tipus d'envàs als comerços del mercat.

Com a novetat, enguany s'han subvencionat el doble de bosses que l'any passat i s'ha escollit un proveïdor de la província, fet que ha permès reduir el cost total de les bosses. Les bosses compostables estan fabricades amb fècula de patata. Aquest material permet que la bossa sigui totalment compostable i es pugui reutilitzar a la cuina de casa per separar la brossa orgànica.