La secció tercera de l'Audiència de Girona va condemnar ahir a una pena de dos anys, un mes i quinze dies de presó José O.A., un home de nacionalitat paraguaiana que estava acusat d'un delicte d'agressió sexual per, suposadament, haver entrat en un pis de Salt i haver abusat d'una llogatera. El processat va admetre davant el tribunal haver magrejat la noia i això va propiciar un pacte de conformitat entre Fiscalia i defensa, exercida pel lletrat Benet Salellas, per reduir la pena a una quarta part de la petició inicial (la Fiscalia perseguia al principi 10 anys de presó).

Els fets van succeir la tarda del 24 de setembre del 2006 en un pis del passeig Països Catalans. L'acusat havia estat al pis la nit abans perquè hi vivia un cosí seu i havia organitzat una festa. La denunciant tenia una habitació llogada en el mateix immoble i, durant la festa, l'acusat va fer-hi algun acostament. La cosa no va anar a més però l'endemà a la tarda José O.A. va tornar-hi de visita amb l'excusa que volia parlar amb el seu parent. Sense sospitar res estrany la noia va obrir-li la porta i, al cap de poc, ja el tenia a sobre fent-li proposicions sexuals. L'acusat fins i tot li va arribar a oferir 100 euros perquè es deixés fer però ella va negar-s'hi en rodó i va provar de tancar-se a la seva habitació. L'home no ho va permetre i va forçar la porta fins que va poder entrar.

La Fiscalia mantenia inicialment que l'acusat s'havia masturbat davant la noia mentre la penetrava amb els dits i, per aquests fets, li imputava una agressió sexual. Però ahir durant el judici la qualificació va variar a la baixa, canviant l'agressió sexual per uns abusos sexuals ja que l'acusat només va admetre haver magrejat la noia però no haver-la penetrat.

El tribunal va condemnar-lo a dos anys, un mes i quinze dies de presó, que és precisament el temps que porta tancat a la presó de manera preventiva. Això li suposa poder sortir en llibertat immediatament però, això sí, no es podrà acostar a la denunciant durant un període de cinc anys.