"Agenolla't, nena, o si no t'haurem de partir la cara". No és una frase extreta d'una pel·lícula de Martin Scorsese. Una menor d'edat ho va dir a una altra el passat divendres 7 de novembre, durant un episodi d'humiliació pública que la família de la víctima no pensa deixar passar. Un enregistrament en dóna fe: un grup de noies, una de les quals portava a la mà un cinturó metàl·lic -i una altra, segons la víctima, duia una navalla; però això no s'aprecia a la gravació, feta amb un mòbil- fa agenollar una nena al carrer, la increpa, exigeix que la víctima demani perdó -l'enfrontament es va desencadenar a partir d'uns comentaris intercanviats en un fotolog- i finalment la deixen marxar de la rotllana formada per les menors busca-raons i curiosos -entre els quals hi havia almenys dos adults que s'ho miraven sense la més mínima intenció d'intervernir.

La família de la menor vexada és d'origen colombià i l'any passat ja va canviar la filla de centre escolar per allunyar-la de les menors agressives, que es mouen pel barri de Can Gibert del Pla i es fan anomenar "las pivas chorras". El passat estiu, les mateixes quatre menors van agredir físicament l'altra menor -les agressores tenen entre 16 i 17 anys i la víctima, 14- ja que la nena colombiana mantenia una relació amb un noi que havia estat parella d'una de les agressores.

La humiliació va tenir lloc a Sant Narcís, a prop de l'escola Pare Coll, on la víctima va anar a saludar una amiga -era el centre on acudia fins el curs passat. Allà, les agressores, que no serien alumnes d'aquest centre -almenys una d'elles, de nacionalitat argentina, és alumna de l'institut Santiago Sobrequés de Girona- la van veure i la van seguir fins a envoltar-la en una rotllana on l'amiga de la víctima també va prendre part. La família ha denunciat el cas als Mossos d'Esquadra i han demanat una ordre de protecció davant les quatre menors -de nacionalitats argentina, colombiana, hondurenya i equatoriana i d'entre 16 i 17 anys.

Humiliació a la sortida de l'escola. L'enregistrament, que la família ha posat en mans dels Mossos, mostra com una noia fa agenollar la víctima mentre una altra manté a la mà un cinturó metàl·lic, i més gent que s'ho mira.