Només el 31% dels lectors que han contestat la pregunta de l'enquesta "Farà ús de la Girocleta" han respost que sí, i que creuen que és un servei molt útil. La majoria, el 61%, confessen que no s'adequa -o no s'adequarà- a les seves necessitats, i que per tant no en farà ús. Un 6% no s'ha manifestat.

Precisament ahir al matí es va poder veure la primera de les bicicletes del que ha de ser la Girocleta, el sistema de lloguer públic de bicicletes que ha d'entrar en funcionament el 25 de setembre.

La bicicleta tindrà tres colors força típics a Girona: groc, verd i vermell. El quadre és verd i les rodes estan recobertes amb un parafangs de color groc. La cadena té un envoltori de proteccció vermell. En la primera bicicleta encara no està escrit, però en una roda s'hi podrà llegir "Girocleta". A la part del manillar, hi ha un cistell, que serà útil per totes aquelles persones que es desplacin traslladant algun objecte.

La bicicleta que es va poder veure ahir és la que es farà servir per la campanya de promoció i publicitat que ha de servir per captar els usuaris. Precisament dilluns, l'Ajuntament preveu donar els darrers detalls sobre el sistema.

Presumiblement, l'abonament a la Girocleta tindrà un cost de 30 euros l'any. Això permetrà disposar del servei mitja hora gratuïtament cada cop que s'agafi. Utilitzar-la més estona, significarà haver de pagar un euro per cada hora extra.

Hi haurà vuit estacions per un total de 200 places i 160 bicicletes. Estaran situades a la plaça Països Catalans, Biblioteca Ernest Lluch - centre cívic Pla de Palau, plaça Espanya, plaça de Catalunya, avinguda Ramon Folch, Pont del Dimoni, centre cívic Ter i a la plaça Pere Calders.