El president d'ICV a les comarques gironines, Joan Boada, es va manifestar ahir "decebut i trist pel comportament de l'alcaldessa de Girona", Anna Pagans (PSC), a qui va acusar "d'engegar el ventilador de la sospita". L'alcaldessa, el dia abans, després d'explicar que no s'havia detectat cap incompatibilitat en l'expedient obert al regidor de Medi Ambient, Enric Pardo (ICV-EUiA), pels sis contractes en quinze mesos a la cooperativa La Copa SCCL a la qual està vinculat, va fer una reflexió on va assegurar no compartir "el criteri segons el qual l'ètica de les actuacions dels polítics coincideix exclusivament amb la legalitat. A més, va indicar que, per ella, "les actituds no són només immorals, sinó que són il·legals". El portaveu d'ICV-EUiA a Girona, Joan Olóriz, va argumentar fa uns dies que l'ètica se cenyia al que marcava la llei.

Boada va ser contundent. Va afirmar "compartir la reflexió sobre l'ètica a la política des d'un partit que no s'ha vist mai involucrat en casos de corrupció -en referència a ICV-i que ha portat a la fiscalia qualsevol sospita de corrupció". En canvi, va recordar a l'alcaldessa que "importants polítics del PSC i altres partits estan imputats en greus delictes".

El dirigent d'Iniciativa va preguntar: "Per què l'alcaldessa sembra dubtes en l'actuació del regidor Pardo?" i també va fer referència al que considera "dilatació d'un mes en l'elaboració d'un informe que es podia fer en una setmana?". En un reguitzell de preguntes va cloure: "Per què ha obert el ventilador intentant esquitxar ICV?".

Després d'aquest nou estira-i-arronsa amb la màxima autoritat local, Boada va remarcar la seva satisfacció pel fet que l'expedient obert al regidor ecosocialista, que també és el coordinador d'Iniciativa les comarques gironines, hagi conclòs que no es va incórrer en cap il·legalitat. Sí que va admetre que en dos contractes el regidor s'havia d'haver abstingut, com remarca l'informe, i va assegurar que "no tornarà a passar".

El debat dels pressupostos

Lluny de la petició de l'alcaldessa, que havia demanat a ICV alguna acció per esvair dubtes sobre l'ètica dels contractes, va rebutjar cap mesura que no fos seguir treballant i governant la ciutat "malgrat l'actitud de l'alcaldessa". El president d'Iniciativa va augurar un "reforçament de la gestió d'ICV" per l'increment de recursos de què gaudiran les àrees gestionades per ICV a l'Ajuntament, les quals, a parer seu, han de ser les grans beneficiades pels Fons Estatal d'Inversió Local. Boada va aprofitar per recordar que ICV vigilarà que els fons es destinin a la seva finalitat. De fet, el govern està en ple debat sobre els pressupostos de l'any vinent i els tres socis (PSC, ICV i ERC) voldran el màxim de diners per a les seves àrees per desenvolupar i lluir la seva gestió davant la ciutadania.