El grup municipal de CiU a l´Ajuntament de Girona ha afegit llenya al foc pel concepte de l´ètica en la política. La federació nacionalista vademanar ahir que en coherència «amb la reivindicació que fa l´alcaldessa de la necessitat que l'ètica vagi més enllà del que marca la legalitat, exigim que emprengui de manera immediata» l´obertura de quatre expedients per tal de resoldre possibles responsabilitats en la gestió de quatre casos.

El primer dels casos es refereix al procés que ha culminat amb el pagament d´1,4 milions al propietaris del xalet Tarrús arran d´una sentència judicial. CiU demana que es dilucidi la responsabilitat que hi pot haver tingut el regidor d´Urbanisme, Joan Pluma. El segon cas afecta la regidora de Règim Interior, Amèlia Barbero, per un concurs de mèrits que ha acabat als jutjats i on hi havia aspirants que formaven part dels jurats.

El tercer expedient que la formació nacionalista demana fa referència a l´aparcament del Pallol. La formació no entén que no se sancionés una empresa que va deixar les obres a mig fer. Finalment també vol que s´aclareixi qui ha estat el responsable de l´encariment de dues obres: una al Pla de Baix de Domeny «per no haver detectat una línia d'alta tensió aèria»; l´altra, per l´encariment de les obres de l´estacionament de Santa Caterina «per no haver-se assabentat a temps de l´existència d'una línia de fibra òptica que anava de l'Ajuntament a la policia».

La federació nacionalista que a Girona lidera Carles Puigdemont es mostra «sorpresa i inquieta» perquè malgrat que l'informe aclareixi que entre Pardo i la cooperativa no hi ha cap incompatibilitat, l´alcaldessa «estengui l´ombra del dubte sobre l'ètica de les actuacions del seu soci de Govern i li reclami que emprengui accions, que a més no concreta». En un comunicat, els nacionalistes reflexionen. «Hi ha alguna actuació en concret que l'alcaldessa consideri poc ètica? Amaga alguna cosa que hauríem de conèixer? Si és així, l'obligació d'explicar-se no la té només ICV, sinó principalment l'alcaldessa per no haver pres les mesures per evitar-ho».

CiU i PP reiteren que l´estudi que va generar tot el conflicte (un inventari dels arbres que hi ha a la ciutat encarregat a La Copa per 37.350 euros) no era necessari que fos extern i lamenten que l´alcaldessa no n´hagi fet esment.