La policia estatal ha detingut tres persones que regentaven saunes de relaxament on s'exercia la prostitució a Girona. Les condicions de feina de les noies eren especialment dures perquè les feien treballar 24 hores al dia els set dies de la setmana i només podien sortir al carrer dues hores a la setmana. Són dos locals diferents on, durant un control d'estrangeria, van trobar vuit noies, cinc de les quals estaven en situació irregular al país. De la primera sauna, ubicada al carrer Canigó, han detingut la 'madame' i busquen el propietari, de la segona, a la ronda Ferran Puig, han detingut tant la dona que regentava el negoci com el propietari.

Segons informa la policia estatal, el dilluns van fer un control d'estrangeria i documentació als dos locals. A la sauna del carrer Canigó van identificar tres dones de nacionalitat russa, dos d'elles estaven en situació irregular i les han detingudes per infracció de la llei d'estrangeria. A la dona que regentava el local, de nacionalitat lituana, l'han detingut per afavoriment a la immigració il·legal, delicte relatiu a la prostitució i contra el dret dels treballadors.

La policia està buscant el propietari de la sauna, un home de nacionalitat alemanya, pels mateixos delictes i també li imputen delictes de detenció il·legal i agressió sexual.

A la sauna encoberta de la ronda Ferran Puig, van identificar cinc dones. D'aquestes, tres van quedar detingudes per infracció de la llei d'estrangeria i són del Brasil, Equador i Rússia. En aquest cas, tant la dona que regentava el local, que és de la República Dominicana, com el propietari, que té nacionalitat espanyola, van quedar detinguts. Els imputen delictes d'afavoriment a la immigració il·legal, relatiu a la prostitució i contra els drets dels treballadors.

La policia afirma que les condicions laborals d'aquestes saunes eren especialment dures perquè obligaven les dones a treballar 24 hores al dia cada dia de la setmana. Només tenien dues hores a la setmana per poder sortir al carrer i les obligaven a atendre els clients a qualsevol hora del dia. Els amos o responsables del negoci es quedaven amb la meitat dels diners que guanyaven les noies i també les obligaven a pagar manutenció i allotjament.

Les dues saunes encobertes que actuaven com a prostíbul estaven anunciades a diverses pàgines d'internet.