L'Associació de Veïns de Santa Eugènia va reunir ahir els residents per parlar dels 4 anys del Pla de barris. En la trobada, que es va celebrar a Can Ninetes, l'entitat va denunciar que bona part dels projectes estan pendents d'acabar o fins i tot s'han acabat per descartar. El projecte va ser aprovat pel conseller Nadal el 27 de juliol de 2005 i s'hi destinaven més de 14,5 milions d'euros. Posteriorment es van haver d'incloure diverses modificacions que van canviar de manera substancial el Pla de Barris.

L'Associació de Veïns Santa Eugènia va denunciar ahir que no s'ha fet "ni la urbanització de la frontissa de Santa Eugènia, ni l'aparcament soterrat a la frontissa, ni l'inici de les obres de la Marfà, ni la reforma global de la plaça del Barco, ni el Centre de dia, ni la placeta a l'antic Mercat, ni la reconversió de la Biblioteca Salvador Allende, ni la dinamització comercial del carrer Maçana". Bona part d'aquests projectes són els que es van acabar introduint en la modificació de 2007.

Els veïns ja s'havien queixat durant l'estiu al regidor d'Urbanisme de Girona, Joan Pluma (PSC), per tots aquests retards del pla de barris. L'entitat lamenta que el projecte integral per al sector hagi arribat al seu any final sense l'execució de projectes cabdals pel barri com la reforma de l'antiga fàbrica Marfà per convertir-la en un centre social i cultural, la rehabilitació de la plaça de Santa Eugènia o la reurbanització de la frontissa de Santa Eugènia. El govern tripartit està estudiant si renuncia a fer un aparcament subterrani la frontissa de Santa Eugènia, en veure la falta d'empreses aspirants per construir la infraestructura.

Davant les queixes veïnals, el govern de Girona va advertir que vol una pròrroga de dos anys per poder concloure els projectes. D'aquesta manera el Pla de Barris allargaria les inversions durant sis anys. Una de les obres pendents s'ha anunciat per al trimestre vinent. La reurbanització del primer tram de la frontissa de Santa Eugènia està aprovada de fa un any però primer s'ha hagut de construir un gran col·lector, que s'espera acabar al llarg d'aquest mes. La primera fase costarà 1.015.415 euros i afectarà el tram entre el carrer de Santa Eugènia i el carrer Costabona.