Girona passarà de tenir 45 professionals dedicats a orientar i cercar feina a persones desocupades a només deu a partir de l'1 de gener. A finals d'any finalitzen els programes de la Generalitat que havien permès la seva contractació i, de moment, no està prevista una renovació immediata, ja que s'ha de convocar un nou programa. El consistori veu amb "preocupació" la situació i, per primera vegada, haurà d'invertir diners municipals per contractar persones que, fins ara, havien estat pagades per la Generalitat. La regidora de Promoció Econòmica, Cristina Alsina, va dir ahir que com a mínim caldrà invertir 100.000 euros perquè la plantilla no baixi de vint durant el primer trimestre de l'any.

"No podem reduir l'estructura en aquests termes en un moment que tenim un veritable allau de peticions", va explicar Alsina, que confia que el Govern obri nous programes a partir del segon trimestre de l'any. La Generalitat de Catalunya ha orientat cap a l'ocupació directa la seva estratègia i, per això, l'Ajuntament de Girona veu com els programes que fins ara havien permès crear llocs de treball per a gent encarregada d'assessorar i orientar ciutadans a l'atur han quedat interromputs sense saber exactament quan es tornaran a convocar.

Alsina (ERC) ha assegurat que ja hi ha "un principi d'acord" amb les altres dues forces amb qui governen (PSC i ICV) per poder invertir un mínim de 100.000 euros per mantenir les vint persones de la plantilla dedicada a cercar feina als gironins desocupats. "No sabem quan sortiran els plans de la Generalitat, així que no podem esperar", ha dit Alsina.

"Els diners sortiran d'on calgui, perquè és un tema prioritari", va dir Alsina, que va apuntar que encara queden uns 200.000 euros per gastar del fons de contingència que, per atendre peticions urgent en context de crisi, l'ajuntament va pressupostar per aquest 2009 i que, en total, era de 600.000 euros.