L'Ajuntament de Salt ha decidit complir la petició dels veïns d'evitar el pas de vehicles al carrer Tramuntana i fer-lo exclusivament per a vianats col·locant unes pilones, que segons CiU no compleixen cap normativa estètica del Barri Vell.

La regidora nacionalista Fanny Carabellido es pregunta com es pot demanar als residents al sector que compleixin la normativa si el propi consistori no ho fa. Es tracta d'unes pilones verdes de plàtic a l'estil de les que hi ha a les autopistes.

El regidor de Seguretat, David Estévez (PSC), explica que aquestes pilones s'han posat per crear una vorera i generar una zona de seguretat per als vianants i també un espai central per als cotxes dels veïns que hagin d'anar a d'accedir als seus aparcaments. Però Carabellido recorda que en aquestes noves "voreres" hi ha diferents rampes per accedir als aparcaments particulars i que això provoca que la zona hagi esdevingut un espai ple d'obstacles digne de "visita turística obligada".

Solució provisional

El regidor saltenc de Seguretat recorda que aquesta solució és provisional perquè, en un futur, s'ha de reurbanitzar el vial a l'estil d'altres carrers del Barri Vell, com Santa Afra o Fidel Aguilar.

De fet, en el pressupost de l'any 2010, segons l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ja s'hi inclourà, probablement, una partida destinada a la redacció del projecte. D'aquesta manera, les obres podrien fer-se durant l'any 2011.

Fanny Carabellido assenyala que els veïns havien entrat una vuitantena de firmes al mes de setembre reclamant que fos un carrer de vianants. El grup municipal nacionalista també va fer un escrit en aquest sentit.

La regidora de CiU lamenta que no s'hagi respost ni a uns ni als altres i considera que la solució era posar una jardinera en un costat i posar un senyal de restricció de pas en l'altre i va advertir que només s'hi pot accedir si s'hi té un aparcament privat.

De fet, ja s'ha posat el senyal, però David Estévez reconeix que no es veu prou perquè s'ha posat aprofitant un pal ja existent i admet l'hauran de canviar d'ubicació per fer-lo més visible.